Καθάρματα σκοτώνουν για 5 ευρώ

Δύο Ρομά συνελήφθησαν για τον φόνο της ηλικιωμένης στην Κορινθία, ενώ την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ… μένει από λάστιχοΣε μάστιγα εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα οι εισβολές αδίστακτων κακοποιών σε σπίτια ηλικιωμένων ανθρώπων, ενώ είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι μέσα σε μόλις μία εβδομάδα (!) δύο ανυπεράσπιστες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους, αφού πρώτα βασανίστηκαν από τους δράστες μέσα στο σαλόνι τους! Την ίδια στιγμή τρόμο προκαλεί η διαπίστωση πως οι ληστές-βασανιστές δεν διστάζουν να χτυπήσουν αλύπητα τα θύματά τους για να φύγουν με 5-10 ευρώ… 

Το περασμένο Σάββατο μια άτυχη 83χρονη με αναπνευστικά προβλήματα βρήκε μαρτυρικό θάνατο για μια… τηλεόραση. Οι ληστές, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι της στο χωριό Πουλίτσα Κορινθίας, την έδεσαν, τη φίμωσαν και την παράτησαν σε αυτή την κατάσταση, χωρίς να έχει πρόσβαση στη συσκευή οξυγόνου, η οποία ήταν εντελώς απαραίτητη για τη ζωή της.

Την περασμένη εβδομάδα, στο Κερατσίνι την ίδια κατάληξη είχε μια 87χρονη, όταν οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της και τη χτύπησαν χωρίς να διστάσουν, προκειμένου να τους αποκαλύψει πού έκρυβε πολύτιμα αντικείμενα.

Σοκαρισμένος δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος σε συνέντευξή του, ενώ πρόσθεσε πως χάνονται ανθρώπινες ζωές για 5, 10 ή 20 ευρώ.

«Φωνάζουμε, αλλά δεν μας ακούει κανείς» είπε ο κ. Μαυροειδάκος, ο οποίος επισήμανε επίσης ότι υπάρχει πρόβλημα με αυτού του είδους τη μικροεγκληματικότητα. Οπως κατήγγειλε, «το 1/3 των μηχανών της Ομάδας ΔΙΑΣ είναι ακινητοποιημένο, γιατί θέλει σέρβις.

Οι συνάδελφοι δεν έχουν μηχανές. Από τις 850 μηχανές, οι 500 είναι ακινητοποιημένες». «Δεν υπάρχουν πόροι ώστε αυτή η ομάδα να ανανεωθεί και να τους δώσει τα μέσα. Αυτά τα παιδιά αγοράζουν στολές δικυκλιστών μόνοι τους. Είμαστε απογοητευμένοι. Η Πολιτεία δεν τα βοηθάει» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος στο Θέμα Radio.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κουβάρι του μαρτυρικού θανάτου της άτυχης ηλικιωμένης στα χέρια ληστών στο χωριό Πουλίτσα Κορινθίας εξιχνιάστηκε μέσα σε δύο 24ωρα. Αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε καταυλισμό Ρομά, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο σπίτι της ηλικιωμένης, και συνέλαβαν έναν 20χρονο και έναν 32χρονο, οι οποίοι φέρεται ότι συμμετείχαν στη φονική ληστεία.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές αναζητούν και ακόμη έναν συνεργό τους, ο οποίος μάλιστα είναι ανήλικος. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να περάσουν σήμερα το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου προκειμένου να απολογηθούν για την αποτρόπαια εγκληματική ληστεία. Οι έρευνες των διωκτικών Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ανηλίκου που φέρεται ότι συμμετείχε στο έγκλημα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα