Σάλος με τη διάταξη που επιτρέπει σε γυμναστήρια να πωλούν… βιταμίνες!

Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί, καταγγέλλουν ως «αδιανόητο» το σχέδιο νόμουΤις οργισμένες αντιδράσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκάλεσε διάταξη νόμου που προβλέπει την πώληση βιταμινών, σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής από τα ιδιωτικά γυμναστήρια και τις ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων! 

Το προεδρείο του επιστημονικού συλλόγου έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας σε έντονο ύφος προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον πρόεδρο του ΕΟΦ Ιωάννη Μαλέμη, με την οποία ζητά την απόσυρση της διάταξης, ενώ συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για το θέμα αυτό.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), «λίγες μόνο μέρες μετά την αποκάλυψη μεγάλου σκανδάλου παράνομης διακίνησης αναβολικών, στο οποίο ενέχονται “αθλητές” bodybuilding, έρχεται σχέδιο νόμου στη Βουλή που επιτρέπει την ανεξέλεγκτη πώληση βιταμινών, σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής σε γυμναστήρια και χώρους εκμάθησης αθλημάτων».

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε σχετικά ότι «η αδιανόητη αυτή διάταξη θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων των αθλουμένων και κυρίως των εφήβων, αφού η χορήγηση των σκευασμάτων αυτών θα γίνεται χωρίς τη συμβουλή, την έγκριση και την εποπτεία ενός επιστήμονα υγείας, με σκοπό μόνο το κέρδος. Οι ευθύνες του υπουργείου Υγείας είναι μεγάλες. Η άμεση απόσυρση της διάταξης είναι επιβεβλημένη. Οι βιταμίνες, τα σκευάσματα και τα συμπληρώματα διατροφής σχετίζονται άμεσα με την υγεία των πολιτών και δεν νοείται η διάθεσή τους μόνο με εμπορικούς όρους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα