Τα μαζεύει ο Σόρος από την Τουρκία

Τον τερματισμό των δραστηριοτήτων του στην Τουρκία ανακοίνωσε χθες το ίδρυμα Open Society του δισεκατομμυριούχου κερδοσκόπου επενδυτή Τζορτζ Σόρος έπειτα από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα σε βάρος του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν«Η αύξηση του αριθμού των αθεμελίωτων κατηγοριών και των μεροληπτικών εικασιών στα ΜΜΕ σε βάρος του Open Society τις τελευταίες ημέρες οδήγησαν το διοικητικό συμβούλιο να καταλήξει στην απόφαση ότι η συνέχιση της εργασίας του ιδρύματος έχει καταστεί αδύνατη» τόνισε το ίδρυμα στην ανακοίνωσή του.

Ο «σουλτάνος» κατηγόρησε τον Σόρος ότι στηρίζει τον Τούρκο φιλάνθρωπο Οσμάν Καβαλά, ο οποίος φυλακίστηκε στην Τουρκία πριν από περίπου έναν χρόνο, καθώς βαρύνεται με υποψίες ότι χρηματοδότησε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το 2013 και συνδέεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, κατηγορίες πάντως που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα