Η Ιταλία θα ρίξει (;) νερό στο κρασί της

Πληροφορίες που ήθελαν την ιταλική κυβέρνηση να ετοιμάζεται να κάνει ένα βήμα πίσω στη σύγκρουσή της με τις Βρυξέλλες έβλεπαν χθες το φως της δημοσιότητας, κι ενώ για το βράδυ της Δευτέρας ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για το θέμαΝωρίτερα το πρωί, πάντως, οι δηλώσεις που έκανε ο Λουίτζι ντι Μάιο προς αυτή την κατεύθυνση έκαναν τις διεθνείς αγορές να κινηθούν ανοδικά.

«Εάν κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί λίγο, δεν είναι σημαντικό» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε πως αυτό που έχει σημασία δεν είναι οι αριθμοί, αλλά οι πολίτες της Ιταλίας. Αν, πάντως, η ιταλική κυβέρνηση οπισθοχωρήσει στις πιέσεις των Βρυξελλών, θεωρείται δεδομένο πως ανοίγει ξανά η πόρτα του διαλόγου ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Ρώμης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα