Επιτέλους ελεύθερη με αναστολή η καθαρίστρια

«Ευχαριστώ τον κόσμο που με συγχώρεσε!»Στην αποκατάσταση -έστω προσωρινά- μιας μεγάλης αδικίας προχώρησε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, που αποφυλάκισε την 53χρονη καθαρίστρια Δήμητρα Τσιαντάκη στην οποία είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 10 ετών επειδή παραποίησε το απολυτήριο του δημοτικού προκειμένου να διοριστεί στο Δημόσιο. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση στον Αρειο Πάγο και λόγω της ψυχολογικής κατάστασης της 53χρονης και προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της.

Η 53χρονη ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη μεγάλη συμπαράσταση και δήλωσε ότι είχε προβεί στην πράξη αυτή προκειμένου να βρει δουλειά και να μπορέσει να θρέψει τα παιδιά της. Μετά την αποφυλάκιση επανέλαβε ότι πλέον έχει πάρει κανονικά το απολυτήριο του δημοτικού, αλλά και ότι θα συνεχίσει στο γυμνάσιο.

«Ευχαριστώ όλον τον κόσμο που με υποστήριξε ηθικά και ψυχολογικά, και με συγχώρεσε για το αδίκημα που έκανα. Δεν το έκανα ούτε για να κάνω πλούτο, σπίτια ή οτιδήποτε τέτοιο. Το έκανα για τα παιδιά μου» είπε χαρακτηριστικά λίγα λεπτά μετά την αποφυλάκισή της, ευχαριστώντας παράλληλα τους δημοσιογράφους που έφεραν στο φως της δημοσιότητας την ιστορία της.

Για το διάστημα που πέρασε στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας είπε ότι είχε πολύ καλή αντιμετώπιση από τις υπόλοιπες κρατούμενες, ενώ, όπως αποκάλυψε, έκανε και δύο πολύ καλές φίλες. «Μεγάλωσα στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά από έξι ετών. Από εκεί έφυγα 11 χρονών, πήγα στον Βόλο, στους παππούδες μας, και από μικρή άρχισα να δουλεύω. Παντρεύτηκα, αλλά αντιμετωπίζαμε δυσκολίες με τον άνδρα μου, γιατί δεν είχαμε δουλειά. Ερχόταν η Πρόνοια στο σπίτι και φοβήθηκα μη μου πάρουν τα παιδιά» ανέφερε, τονίζοντας πως έκανε ό,τι έκανε για να μην μπουν τα παιδιά της στο ορφανοτροφείο.

Την ικανοποίησή του για τη χθεσινή απόφαση εξέφρασε και ο δικηγόρος της 53χρονης Γιώργος Σινέλης, ο οποίος υποστήριξε: «H νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την Ε’ Δημοτικού την έκανε ΣΤ’ Δημοτικού, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της. Και, κατά την άποψή μου, υπήρξε ισάξια αντιπαροχή στις υπηρεσίες και αυτό δεν επηρέασε την παροχή της υπηρεσίας, καθώς ήταν καθαρίστρια. Αρα, δεν έπαιζε κανέναν ρόλο η Ε’ ή η ΣΤ’ Δημοτικού στην παροχή της υπηρεσίας».

Από την πλευρά της, η κόρη της καθαρίστριας, Νίκη Τσιαντάκη, δήλωσε ευχαριστημένη από την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και από τον κόσμο που συμπαραστάθηκε στην οικογένειά της, για να προσθέσει ότι ανυπομονεί να δει από κοντά τη μητέρα της.

_____________ _____________ _____________ _____________ 

EΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ο ρόλος των ΜΜΕ

Μπορεί διάφοροι να κατηγορούν τα μέσα ενημέρωσης διά πάσαν νόσον και μαλακίαν που συμβαίνει στην εποχή μας, αλλά τελικά έχουν και λόγο και ρόλο στην απειλούμενη από διάφορους παράγοντες σήμερα δημοκρατία μας. Η ανάδειξη του ζητήματος με την καθαρίστρια και την ποινή που της επιβλήθηκε, λες και η… τυφλή Δικαιοσύνη βγάζει αποφάσεις με αλγόριθμο, είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα και την παρεμβατικότητά τους. Καλά τα μέσα δικτύωσης, καλή η δημοσιογραφία των πολιτών, αλλά ακόμη καλύτερη η παρέμβαση των παραδοσιακών media. Αυτά για όσους επιμένουν να ρίχνουν με ευκολία τους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες στην πυρά. Διότι, προφανώς, δεν είμαστε όλοι ίδιοι…

Ν. Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα