Επικίνδυνη σύγκρουση στις πλάτες των μαθητών

Εντονη προσπάθεια δυσφήμησης των καταλήψεων για τη ΜακεδονίαΣε όργιο προπαγάνδας και δυσφήμησης των μαθητικών καταλήψεων για τη Μακεδονία επιδίδεται η Αριστερά, ενώ ταυτόχρονα ξεσπά επικίνδυνη κομματική αντιπαράθεση στις πλάτες των μαθητών για ένα εθνικό θέμα. Μάλιστα, η αριστερή προπαγάνδα έφτασε στο σημείο να ταυτίσει μαθητές με την Ακροδεξιά, ενώ της φαίνεται… φασιστικό και το μήνυμα «Η Μακεδονία είναι ελληνική»! 

Το θέμα πήρε διαστάσεις και στη Βουλή όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος προανήγγειλε επεισόδια στο σημερινό συλλαλητήριο που οργανώνεται κατά των καταλήψεων. Την ίδια ώρα η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής παραδέχεται ανοιχτά ότι το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου στηρίζει τις καταλήψεις.

«Αύριο (σ.σ.: σήμερα) μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα και την ευθύνη θα έχετε εσείς, γι’ αυτό θέλω να σας προλάβω» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι «η Χρυσή Αυγή χαιρετίζει τους Ελληνες μαθητές που είναι ενάντια στον εθνομηδενισμό» και προσθέτοντας ότι «η κόκκινη τρομοκρατία δεν θα περάσει στα σχολεία». Εντονα αντέδρασε η Ολγα Γεροβασίλη. «Θέλω όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν απέναντι στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να σπείρει το εθνικιστικό φασιστικό δηλητήριο στους μαθητές των σχολείων. Θα πρέπει όλα τα κόμματα να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτό τον καινούργιο κίνδυνο και την προσπάθεια που γίνεται σε νέα παιδιά» είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αντιδράσεις

«Οι πρόγονοι της Χρυσής Αυγής παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους κατακτητές και συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς φασίστες και κατακτητές» ανέφερε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, ενώ ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή για «εισβολή στα σχολεία» και πατριδοκαπηλία. «Οχι στην αντιπαράθεση επί των εθνικών θεμάτων εντός των σχολείων» σχολίασε το ΚΙΝ.ΑΛ. Η Ν.Δ. διαμέσου της εκπροσώπου της Μαρίας Σπυράκη, αφού επανέλαβε την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε: «Επί της αρχής είμαστε κατά των καταλήψεων. Ο καθένας μπορεί να κινητοποιηθεί όπως νομίζει, αλλά όχι με κλειστά σχολεία και ανοιχτά φροντιστήρια». 

«Αντιλαμβάνομαι ως πατριωτική ευαισθησία τη διάθεση των μαθητών να διαμαρτυρηθούν» σχολίασε ο Μάκης Βορίδης, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «δεν χαρίζουμε παιδιά που αισθάνονται πατριωτισμό και ανησυχούν για τα εθνικά θέματα στη Χρυσή Αυγή», με τα δύο στελέχη της Ν.Δ. πάντως να επαναλαμβάνουν την επί της αρχής αντίθεση της Ν.Δ. στις καταλήψεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα