Κανονικά θα γίνει η συνάντηση κορυφής στη Σύνοδο του G20

Τελικά, η «ναυμαχία» στα βόρεια της Μαύρης Θάλασσας, στον πορθμό του Κερτς, φαίνεται ότι δεν θα έχει ως αποτέλεσμα τη «βύθιση» της πολυαναμενόμενης συνάντησης Τραμπ (φωτό αριστερά) και Πούτιν (φωτό δεξιά) στη Σύνοδο του G20 στο Μπουένος ΑϊρεςΑυτό τουλάχιστον προέκυπτε χθες από διαβεβαιώσεις που έδινε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.

«Οι δύο πλευρές έχουν την ίδια επιθυμία για αυτή τη συνάντηση» δήλωσε σε δημοσιογράφους για το ζήτημα ο Γιούρι Ουσακόφ, αν και νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ απειλούσε να ακυρώσει τις επαφές εξαιτίας του επεισοδίου ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο.

Την ίδια στιγμή, ρόλο… διαμεσολαβητή στη νέα ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία αναζητούσε χθες και η Τουρκία. Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέτρεψε τόσο τον Ρώσο όσο και τον Ουκρανό ομόλογό του, σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε μαζί τους, να επιλύσουν τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει να πατά επικίνδυνα σε… δυο βάρκες: σε αυτήν της Δύσης, συνομιλώντας με τους Ουκρανούς, αλλά και σε εκείνη της Ρωσίας, με την οποία, μεταξύ άλλων, έχει υπογράψει συμφωνία και για την αγορά των S-400.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα