Επίσκεψη (εν κρυπτώ) Τσίπρα – Σπίρτζη στο Μάτι

«Αιφνιδιαστική» (εντός πολλών εισαγωγικών) επίσκεψη στο Μάτι έκανε το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, την ημέρα δηλαδή που απεργούσαν οι δημοσιογράφοι Ηταν μια κίνηση καλά «ζυγισμένη», με σκοπό να δείξει ότι η κυβέρνηση εργάζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και πως η πρωθυπουργική αυτοψία στην πυρόπληκτη περιοχή δεν έγινε για λόγους επικοινωνίας και εντυπωσιασμού.

Στη σύγχρονη εποχή, βεβαίως, με την τεχνολογία των κινητών όλοι διαθέτουν από μια κάμερα κι έτσι ο πρωθυπουργός όλως τυχαίως φρόντισε να το εκμεταλλευτεί… «Ηρθαμε σήμερα (σ.σ.: την Τρίτη), που απεργούν οι δημοσιογράφοι, για να μη λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι “κλειστά”, η συζήτηση “ανοιχτή”» ανέφερε ο κ. Τσίπρας χαμογελαστός και μαζί με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη συμμετείχε σε δίωρη σύσκεψη με εκπροσώπους των συντονιστικών επιτροπών των κατοίκων, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τις πυρκαγιές.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους κατοίκους για τη σχετική τροπολογία στη Βουλή (ψηφίστηκε χθες, με ευρύτατη πλειοψηφία), με την οποία καθορίζονται οι περιορισμοί δόμησης και αποκατάστασης των πληγέντων κτιρίων.
Με αυτούς τους όρους εφεξής θα επισκευάζονται ή θα ανεγείρονται νέα κτίρια, χωρίς να εμποδίζεται η απρόσκοπτη διαδικασία σχεδιασμού και κατάρτισης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της περιοχής που έχει ανάγκη από χάραξη νέων δρόμων.

Συμπαράσταση Τούρκων στους πυροπλήκτους

Τελικά, κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν -φαίνεται- περισσότερο μυαλό σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με όσους από την Αγκυρα είχε «κόψει» το «σύστημα Κοτζιά».
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης δέχθηκε τουρκική αντιπροσωπία, αποτελούμενη από τους Μπουλέντ Τανίκ, πρόεδρο του Συνδέσμου Ειρήνης και Συνύπαρξης στο Αιγαίο, Οσμάν Οσγκιβέν, πρώην δήμαρχο του Δικελί – Σμύρνης, Ζεϊνέπ Αλτιόκ Ακατλί, πρώην βουλευτή της Σμύρνης και πρώην αντιπρόεδρο του CHP, και Μεχμέτ Σοϊσαλάν, πρώην δήμαρχο της πόλης Δίδυμα (Didim) Αϊδινίου, που επισκέφθηκαν την Αθήνα για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους πυροπλήκτους της Αττικής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα