Την καρατόμηση της Μέι ζητούν οι Τόρις!

Η βρετανική κυβέρνηση και η Τράπεζα της Αγγλίας παρουσίασαν σε έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες τους κινδύνους για την οικονομία από ένα Brexit χωρίς συμφωνία……λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα κατάφερε μεγάλο πλήγμα, σενάριο που αποφεύγεται με το σχέδιο της πρωθυπουργού, στο οποίο αντιτίθενται πολλοί βουλευτές. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στο σενάριο που βασίζεται στη συμφωνία το μέγεθος της οικονομίας θα είναι κατά 2,1% μικρότερο σε 15 χρόνια απ’ ό,τι θα ήταν αν η χώρα παρέμενε στο μπλοκ, ενώ, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, το μέγεθος της οικονομίας θα είναι κατά 7,7% μικρότερο.

Την ίδια ώρα, η Μέι δέχεται πόλεμο εκ των έσω, αφού, σύμφωνα με τους «Times», μερίδα των Τόρις ζητά την παραίτησή της για τη… στηρίξει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι βουλευτές έχουν απαιτήσει να ορίσει το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της από το αξίωμα της πρωθυπουργού και την ηγεσία του κόμματος προκειμένου να μην καταψηφίσουν τη συμφωνία στην ψηφοφορία του Δεκεμβρίου. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, και ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει τη Μέι, ισχυριζόμενος πως η συμφωνία της Κυριακής μπορεί να δυσχεράνει το εμπόριο μεταξύ Ουάσινγκτον και Λονδίνου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα