Ευρωπαϊκή διάκριση για τον Κώστα Γαβρά

Από την Ακαδημία ΚινηματογράφουΑκόμη μία διάκριση θα λάβει ο Κώστας Γαβράς, ο οποίος θα τιμηθεί στην 31η Τελετή Απονομής των Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας που θα γίνει φέτος στη Σεβίλη στις 15 Δεκεμβρίου. 

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης μετά τους Μανοέλ ντε Ολιβέιρα, Μισέλ Πικολί, σερ Μάικλ Κέιν και Αντρέι Βάιντα είναι ο πέμπτος σκηνοθέτης που θα πάρει τιμητική διάκριση από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, ένα ειδικό βραβείο για την πορεία του όχι μόνο ως κινηματογραφιστή αλλά και ως μια πολιτική φωνή.
Μάλιστα, όπως υποστηρίζει και η Ακαδημία, είναι σεβαστός όχι μόνο από τους συναδέλφους του αλλά και από το κοινό σε όλον τον κόσμο.

Αυτοβιογραφία

Η χαρμόσυνη είδηση έρχεται λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του «Πήγαινε εκεί όπου είναι αδύνατον να πας» από τις εκδόσεις Gutenberg, όπου ξεκινά από τα φοιτητικά του χρόνια στη Γαλλία σε ηλικία 22 χρονών ως γιος κυνηγημένου αριστερού και περνά σε διάφορες σημαντικές διαδρομές της ζωής του, χωρίς όμως ποτέ να ξεχάσει από πού ξεκίνησε.

Μάλιστα στην παρουσίαση που έγινε τη Δευτέρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος ο Κώστας Γαβράς καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Αλλωστε στο πλευρό του είχε ανθρώπους που τον αγαπούσαν, όπως ο φίλος του Βασίλης Βασιλικός, ενώ στις πρώτες θέσεις βρισκόταν η επί 50 χρόνια σύντροφός του Μισέλ Ρέι – Γαβρά, μητέρα των τριών παιδιών τους και παραγωγός των ταινιών του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα