Οταν τα μικρόφωνα προδίδουν τα «γαλλικά»

Το αλησμόνητο περιστατικό με την αποστροφή Μπαλάφα για Κωνσταντινόπουλο

Από την 
Κατερίνα Κανάκη

Από τις καλύτερες στιγμές στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι όταν ο… δαίμων του ανοιχτού μικροφώνου προδίδει τους απρόσεκτους βουλευτές και υπουργούς, με τα λογής λογής «γαλλικά» που τους ξεφεύγουν κατά καιρούς να προκαλούν σάλο, κατακλύζοντας το YouTube, μένοντας έτσι εσαεί χαραγμένα στη συλλογική μνήμη. 

Ενα τέτοιο αλησμόνητο ενσταντανέ έλαβε χώρα την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Ο εκ του ΣΥΡΙΖΑ ορμώμενος Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος προήδρευε της επιτροπής, διάβαζε τον κατάλογο με τα ονόματα των μελών της, προκειμένου να προσέλθουν στην κάλπη για να ψηφίσουν.

Οταν έφτασε η σειρά του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο κ. Μπαλάφας -που προφανώς νόμιζε ότι το μικρόφωνο ήταν κλειστό- ακούστηκε να λέει: «Κωνσταντινόπουλος… αυτή η βρόμα… Οδυσσέας»! Αν και στο μικρόφωνο ακούστηκε ξεκάθαρα η παραπάνω αποστροφή, ωστόσο η κάμερα δεν συνέλαβε τη στιγμή του… φονικού, αφήνοντας έτσι το περιθώριο σε πολλούς, και στους ίδιους τους πρωταγωνιστές του συμβάντος, να υποστηρίξουν με πάθος ότι η «βρόμικη» προσφώνηση έγινε χαριτολογώντας και χάριν αστεϊσμού. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Μπαλάφας είχε πολλά κέφια εκείνη την ημέρα, καθώς λίγο νωρίτερα είχε προβεί και σε άλλα περιπαικτικά σχόλια, όπως εκείνο που απηύθυνε στον Γιάννη Δριβελέγκα ότι «ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά και ο νέος είναι ωραίος».

Ο μετέπειτα υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά τη δημοσιοποίηση της -ομολογουμένως, επικής- γκάφας του, «τα μάζεψε» μέσω σχετικής ανάρτησης στο twitter. «Ενας ατυχής αστεϊσμός μου πήρε μεγάλη έκταση στα ΜΜΕ. Είναι φίλος ο Οδυσσέας και τέτοιες εκφράσεις σαφώς δεν τον χαρακτηρίζουν» έγραψε χαρακτηριστικά, ενώ πόσταρε την ανάρτηση και στον λογαριασμό του Αρκά βουλευτή. Ο τελευταίος -που, ειρήσθω εν παρόδω, απουσίαζε από την αίθουσα- ξεκαθάρισε και εκείνος πως όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα με τον Γιάννη Μπαλάφα, αλλά «ίσα ίσα είναι και φίλοι».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα