Νέο κρούσμα στον Στρατό με τον αλβανικό αετό

Συνεχίζονται οι αλβανικές προκλήσεις εναντίον της χώρας μας Μάλιστα, αυτή τη φορά -και αφού έχει συμβεί η δολοφονία του Κ. Κατσίφα από τις ειδικές μονάδες του Ράμα- εμφανίζεται στρατιώτης που υπηρετεί στον Ελληνικό Στρατό να σχηματίζει τον αλβανικό αετό-σύμβολο της «Μεγάλης Αλβανίας» και του αλυτρωτισμού.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο στρατιώτης αυτός, που υπηρετεί στην παραμεθόριο, ανέβασε τη φωτογραφία στο facebook αλλά φέρεται ότι την απέστειλε και στα αλβανικά ΜΜΕ με πρόσχημα την εθνική εορτή (εορτή της σημαίας, όπως την αποκαλούν) της γειτονικής χώρας.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά που στρατιώτες -προφανώς, με αλβανική καταγωγή- οι οποίοι υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό προκαλούν με αντίστοιχες φωτογραφίες.

Οπως αναφέρουν οι Αλβανοί, ο εικονιζόμενος στρατιώτης υπηρετεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα και έστειλε την εικόνα στα αλβανικά media λόγω της εθνικής εορτής για την απελευθέρωση της Αλβανίας. Η 28η Νοεμβρίου 1912 είναι γνωστή στην Αλβανία και ως «Ημέρα της Σημαίας» και γιορτάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερη λαμπρότητα από όλους τους Αλβανούς ανά την υφήλιο.

Η φωτογραφία, πάντως, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Στράτευμα και έχει δοθεί εντολή να διεξαχθεί έρευνα και να εντοπιστεί ο στρατιώτης που έκανε την προκλητική φωτογράφιση.

Η χειρονομία με τον αετό τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιείται και ως μέσον προπαγάνδας ακόμη και στα γήπεδα, καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Αλβανίας την κάνουν για να πανηγυρίσουν ένα γκολ ή το τέλος ενός νικηφόρου παιχνιδιού. Εχει, επίσης, χρησιμοποιηθεί από εθνικά Αλβανούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν σε άλλες ομάδες του εξωτερικού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα