Παράταση για δηλώσεις Airbnb ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Βαριές καμπάνες έως 5.000 ευρώΜε βαριές καμπάνες που φτάνουν τα 5.000 ευρώ θα βρεθούν όσοι οι ιδιοκτήτες εκμισθώνουν τα ακίνητά τους μέσω ψηφιακών πλατφορμών τύπου Airbnb και δεν τα δηλώσουν στο Μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μέχρι σήμερα που λήγει η προθεσμία.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί παράταση της προθεσμίας, κάνοντας λόγο για σοβαρές και ανεπίλυτες απορίες και προβλήματα για όσους προχωρούν σε αυτές τις δηλώσεις. Ως βασικότερα υπογραμμίζονται τα εξής:

• Υπάρχουν ακόμη ιδιοκτήτες κατοικιών οι οποίοι δήλωσαν τα μισθώματα που έχουν εισπράξει στην ιστοσελίδα δήλωσης των κανονικών μισθωμάτων της ΑΑΔΕ, αλλά αγνοούν ότι πρέπει να τα δηλώσουν και στη νέα εφαρμογή των βραχυχρόνιων μισθώσεων, χωρίς να διπλοφορολογηθούν γι’ αυτό.
• Υπάρχουν ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους σε ψηφιακές πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων έχοντας έλθει σε προφορική συνεννόηση με διαχειριστές, αλλά δεν έχουν ακόμη συνάψει και αναρτήσει μισθωτήρια με αυτούς, με δυνατότητα υπομίσθωσης σε βραχυχρόνιες μισθώσεις.
• Δεν έχει διευκρινιστεί ποιος αριθμός ακινήτου (ΑΜΑ) θα δηλωθεί στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ στις πολυάριθμες περιπτώσεις που η ανάρτηση της κατοικίας σε ψηφιακή πλατφόρμα γίνεται από τουριστικό γραφείο, το οποίο δεν είναι διαχειριστής, αλλά έχει εξουσιοδοτηθεί να την εκμισθώνει σε βραχυχρόνιες μισθώσεις.
• Δεν έχει διευκρινιστεί τεχνικώς υπό ποιες προϋποθέσεις θα προβούν στις αντίστοιχες δηλώσεις οι έχοντες ήδη σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ, οι οποίοι δεν υποχρεούνται σε λήψη ΑΜΑ.
Η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί να παραταθεί η προθεσμία για έναν μήνα, δηλαδή έως την 31η Δεκεμβρίου 2018, ώστε να έχουν επαρκή χρόνο όλοι οι ενδιαφερόμενοι και οι φοροτεχνικοί τους να ολοκληρώσουν τις δηλώσεις τους με τον ορθό τρόπο και χωρίς λάθη ή παραλείψεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα