Στρίβειν διά του πραξικοπήματος

Περίεργες αιτιάσεις από τον Δραγασάκη για την οβιδιακή μετάλλαξη του 2015Τον φόβο ενός πραξικοπήματος που επικρατούσε στο Μέγαρο Μαξίμου το καλοκαίρι του 2015 ανέδειξε ο Γιάννης Δραγασάκης για να νομιμοποιήσει βέβαια και την ολική στροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε πλήρη αντιδιαστολή με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για ρήξη με το ευρωπαϊκό κατεστημένο. 

Ο κ. Δραγασάκης σε εκδήλωση όπου μίλησε με θέμα «Αριστερά, κυβέρνηση και ρεαλιστικές ουτοπίες» την οποία διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αναφέρθηκε στις επιλογές της κυβέρνησης την επίμαχη περίοδο και προσπάθησε να δικαιολογήσει τη συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χάος»

Είπε ότι ο λόγος που απορρίφθηκε το ενδεχόμενο συνολικής ρήξης ή παράτασης της ρήξης με τους Ευρωπαίους «δεν ήταν στενά οικονομικός, αλλά ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική, που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα». Χαρακτήρισε δε την κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο του 2015 ως τον περασμένο Αύγουστο «ειδικού σκοπού», με στόχο να βγάλει τη χώρα από την εποπτεία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας υπονόησε μεγάλης έκτασης αναταραχές στη χώρα που θα ανάγκαζαν τις Ενοπλες Δυνάμεις να επέμβουν προς αποκατάσταση της τάξης, κάτι που ως συνέπεια θα είχε να πέσει η κυβέρνηση. «Ουσιαστικά αυτό θα οδηγούσε σε μια πρόωρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του αριστερού εγχειρήματος για πολλά χρόνια» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική αναφορά για πραξικόπημα κάνει και Γιάνης Βαρουφάκης στο βιβλίο του «Ενήλικες στο δωμάτιο», γράφοντας ότι ο πρωθυπουργός τού εκμυστηρεύθηκε, λίγες ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες, ότι φοβόταν το ενδεχόμενο πραξικοπήματος και ανατροπής.

«Κοίτα, Γιάνη, είσαι ο μόνος που οι προβλέψεις του επαληθεύτηκαν. Ομως, να το πρόβλημα: Αν οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση τους είχε δώσει όσα τους έδωσα, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα απ’ όσα θα τους έδινε ποτέ ο Σαμαράς, και ακόμα θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως έλεγες ότι θα κάνουν. Ας είμαστε ειλικρινείς. Θέλουν να μας ρίξουν. Παρ’ όλα αυτά, με το 61,3% δεν μπορούν να αγγίξουν εμένα. Μπορούν όμως να καταστρέψουν εσένα» γράφει ο πρώην υπ. Οικονομικών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα