Σάπιο έργο παρέδωσε ο Καμίνης

Η Περιφέρεια δεν παραλαμβάνει το Σεράφειο Κολυμβητήριο λόγω των κακοτεχνιών και των ελλείψεων • Ενώ προπονούνται εκατοντάδες παιδιά, το αθλητικό κέντρο έχει πολλά κενά ασφαλείας

Aρνείται η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής να παραλάβει το Σεράφειο Κολυμβητήριο, το οποίο παρέδωσε στο κοινό ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με χαρές και πανηγύρια περίπου πριν από έναν χρόνο! Κανείς ωστόσο δεν γνώριζε τις ελλείψεις και τις κακοτεχνίες που επισημαίνει με έγγραφο-κόλαφο η προβλεπόμενη από τον νόμο τετραμελής επιτροπή. 

Συνοδεύοντας το πόρισμά της με πολυσέλιδο πρακτικό, επισημαίνει προβλήματα στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, στις εγκαταστάσεις ύδρευσης και ανίχνευσης μονοξειδίου του άνθρακα και εν γένει σχεδόν στο σύνολο των συστημάτων του κολυμβητηρίου. Από όσα αναφέρονται στα επίσημα έγγραφα φαίνεται ότι δεν ελέγχονται 178 λειτουργίες από το κεντρικό σύστημα ελέγχου (κλιματισμός, αντλίες ψύξης – θέρμανσης, δεξαμενές, ύδρευση, πυρόσβεση, αντλιοστάσια κ.ά.), οι οποίες ωστόσο προβλέπονταν στη μελέτη εφαρμογής. Κατόπιν τούτων προκύπτουν εύλογοι προβληματισμοί εάν με τόσες ελλείψεις είναι ασφαλείς όλοι όσοι επισκέπτονται το κολυμβητήριο, προπαντός δε τα εκατοντάδες παιδιά. 

Επίσης, η ίδια επιτροπή επισημαίνει κακοτεχνίες ακόμη και στις οικοδομικές εργασίες, από τον αύλειο χώρο ως τους υπόγειους χώρους του κολυμβητηρίου, με σκουριές στο λεβητοστάσιο! Στο ολοκαίνουργιο κολυμβητήριο διαπίστωσαν ότι υπάρχουν προβλήματα υγρασίας στις τοιχοποιίες αλλά ακόμη και οξειδώσεις στους βατήρες της κολυμβητικής δεξαμενής. Κακοτεχνίες διαπιστώνονται από τα δάπεδα ως τις οροφές αλλά και τους αντισεισμικούς αρμούς. 

Προκαλεί ωστόσο εντύπωση το γεγονός ότι ακόμη και το βασικό στοιχείο του κολυμβητηρίου, δηλαδή τα πλακάκια, δεν ανταποκρίνεται στους όρους και στις προϋποθέσεις του έργου! Είναι τέτοια η αμέλεια που έχει επιδείξει η δημοτική Αρχή Καμίνη ώστε δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια λειτουργίας! Στην πιστοποίηση αυτή προχώρησε άλλη υπηρεσία, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, από τα τέλη του περασμένου χρόνου.

 «Αυτό είναι μόνο η αρχή»

Με τις εκθέσεις των δύο υπηρεσιών αποκαλύπτεται η προχειρότητα με την οποία λειτούργησε η δημοτική Αρχή Καμίνη, η οποία κλήθηκε απλά να ολοκληρώσει ένα έργο που παρέλαβε σε εξέλιξη από τους προηγούμενους. Παράγοντες του δήμου σχολιάζουν ότι αυτή είναι μόνον η αρχή όσων θα αποκαλυφθούν και θα βρει μπροστά του όποιος δήμαρχος εκλεγεί στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Σημειωτέον ότι είναι από τα έργα που διαχειρίστηκε το «δεξί» χέρι του Καμίνη, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κώστας Μπιτζάνης, στον οποίο και κοινοποιούνται τα έγγραφα που προαναφέρθηκαν. Ο ίδιος είναι και διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολις Α.Ε.         

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα