Σε απολογία για τον Ζακ δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Για θανατηφόρα σωματική βλάβη

Αντιμέτωποι με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης βρίσκονται δύο αστυνομικοί οι οποίοι εμφανίζονται στα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και καταγράφουν τις τελευταίες στιγμές του Ζακ Κωστόπουλου έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος. 

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη λάβει κλήσεις σε απολογία ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή. Μετά τις ταυτοποιήσεις του οπτικού υλικού οι αστυνομικοί καλούνται να εμφανιστούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης, που συναρτά ευθέως τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου με τα αποτρόπαια χτυπήματα που δέχθηκε, η οικογένειά του κατέθεσε αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας σε βάρος του κοσμηματοπώλη και ακόμη ενός καταστηματάρχη από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Διαδήλωση

Στο μεταξύ, πορεία στη μνήμη του 33χρονου πραγματοποιήθηκε προχθές στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή 12 οργανώσεων.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη ΓΑΔΑ αξιώνοντας δικαιοσύνη για την πολύκροτη αυτή υπόθεση. «Στις 21 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, μέρα μεσημέρι και σε δημόσια θέα δολοφονήθηκε βάναυσα ο Ζακ Κωστόπουλος» ανέφεραν, μεταξύ άλλων, στο σχετικό κάλεσμά τους.