Πότε θα πληρωθούν συντάξεις – επιδόματα

Τι θα γίνει με τις ΚΥΑ για στρατιωτικούς, γιατρούς, πανεπιστημιακούς

Kαθαρογράφεται από μέρα σε μέρα η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά Η Θέση μας: Γαλλική επανάσταση

Διαβάστε επίσης: 

►Τα παιχνίδια Κυριτσάκη και τα ραντεβού με την Αργος Α.Ε.

►ΕΚΤ και δανειστές «άρπαξαν» 11,2 δισ. ευρώ από την Ελλάδα

►Πώς ο Μαρινάκης βάζει αυτογκόλ στη Ν.Δ. και κρυφογελάει ο Μπέος

►Καρφώνουν αλλήλους Ριχάρδος και Τούρκος

►Σάπιο έργο παρέδωσε ο Καμίνης

►Οι επαναστάτες με τα «κίτρινα γιλέκα»!

►«Επενδύσεις 500.000.000 € για τους υδρογονάνθρακες»

Οι ημερομηνίες καταβολής τους στους δικαιούχους. Τι προβλέπεται να γίνει με τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

Aπό την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές των «δώρων» του ΟΑΕΔ, των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του επιδόματος παιδιού και, όπως όλα δείχνουν, των αναδρομικών που αφορούν τα ειδικά μισθολόγια. Στην πλειονότητά τους, οι πιστώσεις θα έχουν γίνει πριν από τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για τα εν λόγω βοηθήματα, επιδόματα και τις συντάξεις οι ημερομηνίες καταβολής τους αναμένεται να είναι οι εξής:

1 Επίδομα παιδιού (αίτηση Α21): Η καταβολή του επιδόματος παιδιού υπολογίζεται ότι θα γίνει έως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Θα αφορά το χρονικό διάστημα του διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018.
Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αίτηση Α21 δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 από όλους όσοι δεν έχουν υποβάλει φέτος αίτηση.

2 Συντάξεις:
Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις του τ. ΟΓΑ και του τ. ΟΑΕΕ. Μέχρι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου υπολογίζεται ότι θα καταβληθούν και οι κύριες συντάξεις όλων των υπόλοιπων πρώην Ταμείων που έχουν τεθεί υπό τη σκέπη του ΕΦΚΑ. Προσπάθεια να καταβληθούν όλες οι επικουρικές συντάξεις του Ιανουαρίου πριν από τα Χριστούγεννα καταβάλλει και η διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ.

3 Αναδρομικά ειδικών μισθολογίων: Με βάση το περιεχόμενο των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, τα αναδρομικά στους εν ενεργεία και τους συνταξιούχους ενστόλους, πανεπιστημιακούς, τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη των κρατικών ορχηστρών υπολογίζεται ότι θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μέχρι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, νομικοί υποστηρίζουν ότι, εάν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα και οι πιστώσεις δεν γίνουν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η τελική προθεσμία που έχει η κυβέρνηση, με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ, είναι η 23η Ιανουαρίου 2019.

4 Επιδόματα ΟΑΕΔ: Τα επιδόματα ανεργίας και τα «δώρα» του ΟΑΕΔ αναμένεται να καταβληθούν από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και το αργότερο πριν από τα Χριστούγεννα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Το δώρο Χριστουγέννων δίνεται στους ανέργους οι οποίοι δικαιούνται και λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Είναι ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης, εάν έχουν πάρει επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου (αναλογία ίση με τρία ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης δικαιούνται όσοι έχουν πάρει επιδότηση ανεργίας για μικρότερο χρονικό διάστημα).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα