Δράμα και κωμωδία με τη σύλληψη καταληψιών

Ο Γαβρόγλου τη χαρακτηρίζει fake news (!), ενώ ο διευθυντής του σχολείου, που υπέβαλε μήνυση, λέει κατόπιν «δεν ζήτησα την ποινική τους δίωξη»Aίσθηση έχει προκαλέσει η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο την περασμένη Παρασκευή, οι οποίοι φαίνεται ότι ήταν «μπροστάρηδες» σε μια προσπάθεια κατάληψης του 2ου Γυμνασίου της πόλης. Την Πέμπτη είχε γίνει κατάληψη στο συγκεκριμένο σχολείο -όπως και σε πολλά άλλα σε όλη τη χώρα- με αφορμή το Μακεδονικό, ωστόσο στο 2ο Γυμνάσιο του Αγρινίου συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα. Οι δύο μαθητές συνελήφθησαν την Παρασκευή γιατί φέρεται ότι ήταν εκείνοι -μαζί με έναν συμμαθητή τους που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί- οι οποίοι υποκίνησαν την κατάληψη στο συγκεκριμένο σχολείο. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν 14χρονο και έναν 16χρονο που συνελήφθησαν με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης μαζί με τους γονείς τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψή τους ήταν αποτέλεσμα της μήνυσης που είχε καταθέσει την προηγούμενη ημέρα ο διευθυντής του σχολείου. Οι δύο μαθητές και οι γονείς τους αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πρώτα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ερωτήματα προκαλεί η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς επέλεξε να στρέψει τα βέλη του κατά του τοπικού μέσου agrioniopress, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας τη σύλληψη των δύο μαθητών.

Ταυτόχρονα το υπουργείο διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε σύλληψη χαρακτηρίζοντας την είδηση fake news. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το Σάββατο ανέφερε: «Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις. Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν τη δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

Σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό σάιτ χαρακτήρισε «έκθετο και επιπόλαιο» το υπουργείο Παιδείας, επισημαίνοντας ότι η Αστυνομία έχει επιβεβαιώσει τις συλλήψεις. Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου Γιώργος Κομπορόζος δήλωσε: «Ηταν τρεις μαθητές που έκαναν κατάληψη στο σχολείο. Η διαδικασία είναι αυτεπάγγελτη για την Αστυνομία από τη στιγμή που υπάρχει εισαγγελική εντολή».

«Η κατάληψη της Παρασκευής δεν είχε κανένα κίνητρο, ήταν σαν αντίδραση σε μήνυση που τους είχα υποβάλει την Πέμπτη. Οπως γίνεται σε κάθε κατάληψη, πήγα στην Αστυνομία για να υποβάλω κατάθεση. Είναι πάγια εντολή των εισαγγελέων, όταν γίνεται κατάληψη σε δημόσιο κτίριο, να δίνουν κατάθεση οι διευθυντές των υπηρεσιών στην Αστυνομία. Δεν ζήτησα την ποινική τους δίωξη» δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου στο Θέμα Radio 104,6.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα