Ισοτιμία και αξιοπρέπεια ζητούν τα ΑμεΑ της βορείου Ελλάδος

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκαναν χθες το πρωί συγγενείς και μέλη συλλόγων ατόμων με αναπηρία από τη βόρεια Ελλάδα, που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο πλαίσιο του παναναπηρικού συλλαλητηρίου Περισσότερα από 1.000 άτομα κινήθηκαν προς το ΥΜΑΘ, όπου κατέληξαν και κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Βέβαια, στο υπουργείο εκείνη τη στιγμή δεν ήταν κανείς αρμόδιος και το παρέλαβε ο φύλακας του διοικητηρίου.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η κατάσταση μόνο ρόδινη δεν είναι για τα ΑμεΑ. Φωνάζοντας τη λέξη «ισοτιμία» μέλη συλλόγων από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ηπειρο και τη Θεσσαλία ζήτησαν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, δικαίωμα στην υγεία, στην απασχόληση και την εκπαίδευση, δικαίωμα στη ζωή. «Ο στόχος μας είναι να έχουμε πρόσβαση παντού. Γι’ αυτό βλέπετε να ανησυχούμε όλοι, γι’ αυτό ζητάμε την προσοχή σας. Θέλουμε μια ζωή με ισοτιμία και αξιοπρέπεια» ανέφερε εκπρόσωπος της Ενωσης Κωφών Βορείου Ελλάδος.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η αύξηση των προνοιακών επιδομάτων, επίδομα κώφωσης και αναπηρίας σε όλα τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και ανεξαρτήτως ηλικίας, ενίσχυση και πλήρης στήριξη του προγράμματος διερμηνείας της νοηματικής γλώσσας, βελτίωση συνθηκών των κέντρων πιστοποίησης ποσοστού αναπηρίας, τα ΑμεΑ να μη διαβιούν μέσα σε ιδρύματα, αλλά στην κοινωνία, καθώς και να δημιουργηθούν κέντρα δημιουργικής απασχόλησης σε κάθε δήμο σε όλη τη χώρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα