Λύσεις στα προβλήματα των ηλικιωμένων δίνει μια νέα «έξυπνη» εφαρμογή

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή για smartphones και tablets, που είναι ό,τι πιο σύγχρονο στην παροχή βοήθειας στα άτομα τρίτης ηλικίας, «τρέχει» η Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΠρόκειται για την εφαρμογή «HealthYes!», που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Mobile Age», που δίνει τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές να έχουν εξατομικευμένη πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και ανοιχτά δεδομένα.

«Στόχος μας με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ”Mobile Age” είναι οι συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας να μάθουν να χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες για να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους. Με την εφαρμογή ”HealthYes!”, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εδώ στη Θεσσαλονίκη, οι χρήστες από το κινητό τηλέφωνο μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες εύκολα και αποτελεσματικά» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το ευρωπαϊκό έργο «Mobile Age», στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, γίνεται σε συνεργασία με το ΑΠΘ και συντονιστής του είναι το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ (Ηνωμένο Βασίλειο).

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με συντονιστή το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Συνεργασιών και με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας διοργάνωσε πέντε εργαστήρια με ομάδα πολιτών ώριμης ηλικίας, μελών των ΚΑΠΗ. Το ΑΠΘ δημιούργησε την εφαρμογή, όπως προτάθηκε και διαμορφώθηκε μέσα από τα εργαστήρια αυτά με τη διαρκή και ενεργό συμμετοχή της ομάδας. Η εφαρμογή «HealthYes!» παρέχει επίσης πληροφορίες για γιατρούς, νοσοκομεία και φαρμακεία σε περιοχή που μπορεί να επιλέξει ο χρήστης, δίνοντας γρήγορα στοιχεία για εφημερίες, οδηγίες πρόσβασης και τρόπους επικοινωνίας. Η εφαρμογή παρέχεται δωρεάν και μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε «έξυπνη» συσκευή (smartphone, tablet). Για τον σκοπό αυτόν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προμηθεύτηκε 13 tablets με την εφαρμογή εγκατεστημένη, τα οποία παραχωρήθηκαν σε ισάριθμα ΚΑΠΗ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα