Μπαράζ διαρρήξεων σε ξωκλήσια του Λασιθίου

Ελεύθεροι δύο άνδρες που κατηγορούνται για 60 κλοπέςΣτόχος ιερόσυλων διαρρηκτών έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα ιεροί ναοί και ξωκλήσια στο Λασίθι. Οι δράστες παραβιάζουν τις κεντρικές εισόδους και στη συνέχεια παίρνουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους. Πάντως, στο στόχαστρό τους μπαίνουν κυρίως τα χρήματα από τα παγκάρια, τα οποία αδειάζουν! 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πριν από λίγα εικοσιτετράωρα θρασύτατοι διαρρήκτες εισέβαλαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Κριτσά. Οι δράστες παραβίασαν την είσοδο του ναού και αφαίρεσαν όλα τα χρήματα από το παγκάρι. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν δίστασαν να αφαιρέσουν τον σταυρό από την εικόνα του αγίου Παντελεήμονα!

Λίγες ημέρες νωρίτερα στο στόχαστρο διαρρηκτών είχε μπει και ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Χαρακίτη, επίσης στην Κριτσά, ενώ ακολούθησε διάρρηξη στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας στον Κρούστα, από όπου όμως οι δράστες έφυγαν με άδεια χέρια. Στα περιστατικά διαρρήξεων συγκαταλέγεται και αυτό που έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τραγοπιάστη στον Αλμυρό.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο τρόπος δράσης σε όσα κρούσματα έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα είναι ο ίδιος, με τους ληστές να παραβιάζουν τις εισόδους με αιχμηρό αντικείμενο και στη συνέχεια να αφαιρούν τα χρήματα των πιστών από το παγκάρι. Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι η Αστυνομία εξιχνίασε περισσότερες από 60 υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε ιερούς ναούς σε περιοχές των νομών Λασιθίου και Ηρακλείου. Είχαν συλληφθεί δύο άνδρες, 33 και 36 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα