Αμετανόητος ο Τσίπρας για την Εκκλησία και τα Σκόπια

Προεκλογικού τύπου εμφάνιση στην Κ.Ε. «Κλειστά χαρτιά» για τους υποψηφίουςΑμετανόητος τόσο για το θέμα της συμφωνίας με την Εκκλησία όσο και για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικης Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία τελικώς δεν βγήκε λευκός καπνός αναφορικά με τις υποψηφιότητες του κόμματος στους μεγάλους δήμους της χώρας.

Ο πρωθυπουργός, στη νέα προεκλογικού χαρακτήρα παρέμβασή του, ξεκαθάρισε πως δεν θα κάνει ούτε μισό βήμα πίσω από τη συμφωνία που σύναψε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ισχυριζόμενος πως την έχουν ανάγκη ο τόπος, το κράτος και η Εκκλησία.

Οσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών (χθες πέρασε και το όνομα Βόρεια Μακεδονία από τη βουλή των Σκοπίων), εμφανίστηκε παραπάνω από σίγουρος ότι θα περάσει από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός κράτησε κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με τις υποψηφιότητες που θα στηρίξει το κόμμα στους καίριους δήμους, ειδικά στον Δήμο Αθηναίων, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Ακόμη, δεν επιβεβαίωσε ούτε φυσικά διέψευσε τις φήμες που θέλουν την Κατερίνα Νοτοπούλου να «κατεβαίνει» στη Θεσσαλονίκη. Αφησε ωστόσο σαφέστατες αιχμές κατά του Κώστα Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει το μονοπάτι των «τζακιών», που «κυριαρχούν» σε όλες τις βαθμίδες, και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας προέταξε άλλη μια φορά το «φιλολαϊκό» του προφίλ έναντι του «νεοφιλελεύθερου» Κυριάκου Μητσοτάκη και επανέλαβε ότι αυτές είναι οι 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης μετά την έξοδο από τα Μνημόνια.

Εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά της «γαλάζιας» παράταξης, υποστήριξε πως οι θέσεις της ευθυγραμμίζονται με εκείνες του ΔΝΤ, προσθέτοντας μάλιστα ότι «ο Μητσοτάκης είναι το alter ego του Πολ Τόμσεν». «Ψηφίζεις Ν.Δ. και σου έρχεται πακέτο το ΔΝΤ», όπως είπε επί λέξει, επαναλαμβάνοντας τη -γνωστή πλέον- κριτική του ότι το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επόμενη ημέρα περιλαμβάνει απολύσεις και συρρίκνωση του Δημοσίου.

Σκληρή απάντηση από τα κόμματα στον πρωθυπουργό

Με δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και αιχμηρά σχόλια για τον ίδιο τον πρωθυπουργό απάντησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που ένας πρωθυπουργός ζητά από τους πολίτες να θυμούνται μόνο τις τελευταίες 100 μέρες του και να ξεχάσουν τις 1.306 που προηγήθηκαν» σχολίασε η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε: «Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, οι Ελληνες θυμούνται και τα ψέματα που είπε για να πάρει την εξουσία και την τεράστια ζημιά που προκάλεσε στη χώρα και τους πολίτες εδώ και τέσσερα χρόνια. Ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται προφανώς πως κάθε φορά που μιλά για τις δήθεν 100 μέρες εκτός Μνημονίων οι Ελληνες εύχονται 100 να ‘ναι οι μέρες της κυβέρνησής του. Το πολύ…».

Κίνημα Αλλαγής

Εντονη ήταν και η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής, που έκανε λόγο για μια νέα παρτίδα του πινγκ πονγκ σκόπιμης πόλωσης με τη Ν.Δ. που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας, «με στόχο να κρύψουν το πόσο μοιάζουν οι δεξιές και αδιέξοδες πολιτικές τους». «Δέκα τούς παίρνει με τα μέτρα του και ένα τούς επιστρέφει» σημείωσε ο Παύλος Χρηστίδης. «O κ. Τσίπρας θέλει να ξεχάσει τα πρώτα τριάμισι χρόνια της διακυβέρνησής του… Οι πολίτες δεν ξεχνούν το κόστος των επιλογών του και ξέρουν επίσης καλά και την πραγματική αξία των υποσχέσεών του» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα