Κύκνειο… Ασμα για τον Ασαντ

Τα όρια της φαιδρότητας αγγίζει πλέον η προπαγάνδα του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ. Εκτός από τις παραδοσιακές μεθόδους χειραγώγησης της κοινής γνώμης, όπως είναι οι ανακοινώσεις σαν και τη χθεσινή του συριακού υπουργείου Εσωτερικών («οι επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων στη Χομς θα συνεχιστούν μέχρις ότου αποκατασταθούν η ασφάλεια και η τάξη»), η Δαμασκός επιχειρεί τώρα με άλλους, πιο… lifestyle τρόπους να πετύχει τον εξαγνισμό του καθεστώτος και την εξολόθρευση των αντιφρονούντων.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της εξέγερσης, με μήνυμά της προς τους «Times του Λονδίνου», η σύζυγος του προέδρου της Συρίας Ασμα αλ Ασαντ, η οποία μάλιστα κατάγεται από τη μαρτυρική Χομς, εξέφρασε την υποστήριξή της προς την κυβέρνηση του άνδρα της.

«Ο πρόεδρος είναι πρόεδρος της Συρίας κι όχι ενός μέρους των Συρίων και η πρώτη κυρία τον στηρίζει στον ρόλο αυτό» έγραφε χαρακτηριστικά το e-mail που απέστειλε το γραφείο της κυρίας Αλ Ασαντ στη βρετανική εφημερίδα. «Το εξαιρετικά φορτωμένο πρόγραμμα της πρώτης κυρίας είναι πάντα αφιερωμένο κυρίως στις φιλανθρωπικές οργανώσεις (…), ενώ αυτόν τον καιρό (η Ασμα αλ Ασαντ) ασχολείται επίσης με την προώθηση του διαλόγου. Φροντίζει και παρηγορεί τις οικογένειες-θύματα της βίας» ανέφερε επίσης το μήνυμα της υποστήριξης προς τον Ασαντ.

Ενα μήνυμα το οποίο όμως συνέπεσε με ακόμη ένα επεισόδιο της σφαγής των εξεγερμένων Σύριων πολιτών από τις δυνάμεις καταστολής του καθεστώτος. Στους 5.000 νεκρούς από την έναρξη της επανάστασης στη Συρία, προστέθηκαν τη Δευτέρα ακόμη 100 θύματα (οι 42 στη Χομς) στη λίστα των νεκρών από τις επιχειρήσεις του στρατού – τη στιγμή που χθες ο στρατός επανέλαβε τον σφοδρότατο βομβαρδισμό της Χομς, αφήνοντας πίσω του νεκρούς δεκάδες αμάχους.

Συγκλονιστικά ήταν την ίδια στιγμή και τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες (Τρίτη) και η UNICEF, σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον 400 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011 μέχρι και σήμερα.

Σε διπλωματικό επίπεδο, πάντως, χθες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπίας Μιχαήλ Φραντκόφ, συναντήθηκε στη Δαμασκό με τον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε, από την πλευρά του, ότι η χώρα του θα αναλάβει «μια νέα διεθνή πρωτοβουλία για τη Συρία», μετά την αποτυχία να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μια απόφαση με στόχο να τερματιστεί η αιματοχυσία στη Συρία.

Γιώργος Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα