«Καλόβλεπε» και την Καγκελαρία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

Δεν του έφτανε που ως υπουργός Οικονομικών «έλυνε και έδενε», με αποτέλεσμα οι απόψεις του να γίνονται τελικά «εντολές» για ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το οποίο είχε παραχωρήσει στο Βερολίνο τα κλειδιά λειτουργίας του. Οπως αποκαλύπτεται τώρα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (φωτό) έκανε κι άλλα όνειρα τα χρόνια που εκβίαζε και απειλούσε την Ελλάδα με Grexit, αλλά και αμέσως μετά, όταν σαν βόμβα έσκαγε στα πόδια της Ευρώπης το Προσφυγικό.

Σύμφωνα με μαρτυρία του υποψηφίου για την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς, η οποία περιλαμβάνεται σε ντοκιμαντέρ που πρόβαλε χθες το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, ο Σόιμπλε την περίοδο εκείνη φλέρταρε ζωηρά με την ιδέα της ανάληψης της Καγκελαρίας! Ο Μερτς δήλωσε ότι «συζητήσαμε, φυσικά, κάποιες φορές για το ζήτημα» και πρόσθεσε ότι «ήταν μετέωρο το ερώτημα εάν θα αναλάμβανε πιθανόν κάποια φορά την Καγκελαρία ή όχι. Μου είχε πει τότε: “Εάν κάποτε φτάσουμε εκεί, θα πρέπει να μπορώ να βασιστώ πάνω σου”. Aλλά δεν φτάσαμε εκεί».

Στη Γερμανία πάντως αποτελεί κοινό μυστικό πως οι δύο άνδρες, ο Μερτς και ο Σόιμπλε, βρίσκονται κοντά και μοιράζονται παρόμοιες απόψεις για την πολιτική, κάτι που επιβεβαίωσε ο πρώτος λέγοντας: «Εχουμε πολλές φορές συζητήσει για την κατάσταση στο Βερολίνο, ήδη πριν από δύο, τρία χρόνια, όταν υπήρχαν κάποιες εκλογές σε κρατίδια, τις οποίες χάσαμε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα