ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ

Η συμφωνία με τα Σκόπια και ο ρόλος των ΗΠΑΑπό τον
Δημήτρη Κ. Σέργιο*

Κυβερνητικοί θεωρούν «φασίστες» τους μαθητές που κατέλαβαν εκπαιδευτήρια καταγγέλλοντας ως τεχνούργημα του διεθνούς ολοκληρωτισμού τη διάκριση της Μακεδονίας σε «βόρεια» (αυτήν, ντε, που έχει καταστεί από τινός τεχνητό αυτοτελές κράτος…) και σε «νότια», η οποία είναι η ηλικίας τόσων και τόσων αιώνων κεντρική επαρχία πρωταγωνιστικού ευρωπαϊκού κράτους-έθνους, δηλαδή του δικού μας! «Φασίστες», λοιπόν, τα Ελληνόπουλα που καταγγέλλουν τι απεργάζεται ο παγκοσμιοποιητικός φασισμός με διακρίσεις σαν τις παραπάνω! 

Θα θυμίσω στους λωτοφάγους που κυβερνούν τι διέπραξαν οι Αμερικανοί στο Βιετνάμ: Καμώνονταν ότι υποστήριζαν πολεμικώς εκεί νότιους έναντι κάποιων βόρειων, όπως ακριβώς καμώνονταν και εδώ τη δεκαετία του 1940 ότι υποστήριζαν εμάς έναντι αχαρακτήριστων βόρειων Βαλκάνιων, που δήλωναν επισήμως ότι απέβλεπαν να επεκτείνουν Γιουγκοσλαβία και Βουλγαρία μέχρι Αιγαίου, Ολύμπου και βάλε! «Μην τολμήσετε να ενοχλήσετε την Ελλάδα, μπολσεβίκοι, είναι δική μας territory, από τους πολυτιμότερους συμμάχους μας! Κάτω τα χέρια»! (Επίσημη θέση του State Department το 1944). Οταν, όμως, άναψε στα διαβούλια του Οβάλ Γραφείου το φως το… «αληθινό» του Χ. Κίσινγκερ στις αρχές της δεκαετίας του 1970, «φωτίστηκαν» οι τυφλοί! Και αποφάσισαν να παραδώσουν το νότιο Βιετνάμ στις διαθέσεις των βόρειων, σαν να μην έτρεχε κάστανο προηγουμένως! Το ίδιο κάνουν τώρα στα Βαλκάνια… Τα κανονίσανε… μπέικα, τα κόψανε σε τζιχαντιστικά μέχρι ευρωενωσιακά τιμάρια, ταπεινώσανε άγρια τους Σέρβους – ποιοι τους μένουνε; Εμείς! Αδιαφορώντας, λοιπόν, ότι η Μακεδονία επί αιώνες δεν υπήρξε αυτόνομο κράτος αλλά μόνον επαρχία (δική μας…) προσπαθούν επί μακρόν -όπως θα αποδείξω παρακάτω- να περάσουν την ιδέα ότι η επαρχία Μακεδονία είναι μοιραίο να απορροφηθεί σε κάποιο μεταγιουγκοσλαβικό τιμάριο-«κράτος» των άλλοτε «βόρειων μπολσεβίκων»! Μη γελάτε, οφείλετε να κλάψετε! 

Κρατώ στο αρχείο μου πολύτιμο ρεπορτάζ (Επιθ. «Πολιτικά Θέματα», τεύχος 1ης Σεπτεμβρίου 2008, σελ. 6-7-8-9) του γνωστού, θαρραλέου ερευνητή-δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα, με τίτλο «Φοβού τους Αμερικανούς και… Γεωγραφία φέροντας!». Αντιγράφω από το κείμενο μόνο και μόνο τα ακόλουθα: «Την πρόταση να συμβιβαστούν Ελλάδα και Σκόπια στο όνομα “Βόρεια Μακεδονία” προωθούν οι ΗΠΑ (σημ. δική μου: προ… δεκαετίας, αλλά τότε, βέβαια, είχαμε ακόμη K. Καραμανλή…). Σύμφωνα με πληροφορίες που οργιάζουν, την πρόταση ετοιμάζεται να παρουσιάσει στη Σύνοδο του ΟΗΕ η υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις… 

Η προσφορά των ΗΠΑ προς την Ελλάδα συμπυκνώνεται στη φράση “ικανοποιείται το ελληνικό αίτημα για γεωγραφικό προσδιορισμό…” Η προσφορά προς τους Σκοπιανούς είναι πιο κρυφή και ύπουλη: “Δεχθείτε τον συμβιβασμό” τους λένε, σε… δέκα (10) χρόνια θα τον υιοθετήσετε στο Σύνταγμά σας (σημ. δική μου: δηλαδή… φέτος, 2018, όπως και πράγματι συμβαίνει!)». Ο θαρραλέος δημοσιογράφος παρέθετε στη συνέχεια -ξαναλέω: από το έτος… 2008!- όλους τους σήμερα γνωστούς όρους της φετινής «συμφωνίας των Πρεσπών»! Οπως ότι το επίθετο «μακεδονικός» θα χρησιμοποιείται ελεύθερα απ’ όλους, ότι, τάχα, «δεν θα υπάρχουν… εδαφικές βλέψεις», ότι τα Σκόπια θα μπουν σε ΝΑΤΟ – Ε.Ε. κ.λπ. κ.λπ. Φαίνεται ότι το παγκοσμιοποιητικό φασισταριό ανέμενε από τότε… άλλον καταληψία, με όνομα Αλ. Τσίπρας! 

*Δικηγόρος Α.Π. – Συγγραφέας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα