Πόσο κοστίζει η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση της κλίμακας με τις τιμές κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με…… μελέτη της εταιρίας συμβούλων Ovum για λογαριασμό της Ενωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ). Σημειώνεται πως, με βάση άλλες μελέτες, το κόστος της κινητής είναι από τα υψηλά στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Με βάση το μοντέλο της Ovum, στην ελληνική αγορά, προ φόρων, ο μέσος χρήστης θα πληρώνει 10,7 ευρώ ανά μήνα, λίγο χαμηλότερα από τον μέσο όρο της Ε.Ε., που είναι 12,1 ευρώ τον μήνα.

Μετά φόρων η τιμή για τον μέσο χρήση κινητής τηλεφωνίας ανεβαίνει στα 14,8 ευρώ τον μήνα, με τον μέσο όρο της Ε.Ε. στα 14,9 ευρώ ανά μήνα. Στη μέση της Ε.Ε. κατατάσσεται η Ελλάδα και με βάση το κόστος (για τον μέσο χρήστη) των SMS και των GΒ. Ποιος είναι ο μέσος χρήστης στην Ελλάδα; Οι υπολογισμοί της Ovum έγιναν με δεδομένο πως η μέση χρήση ανά μήνα στη φωνητική υπηρεσία κινητής φτάνει στην Ελλάδα τα 175 λεπτά τον μήνα, ενώ ο μέσος χρήστης στέλνει 22 SMS και κατεβάζει 0,33 GB δεδομένων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα