Τήρησε την υπόσχεση στους πυροπαθείς ο Στ. Χατζηιωάνου

Ενίσχυση 5.000 ευρώ για κάθε οικογένεια θανόντα στο Μάτι

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 505.000 ευρώ προς τις οικογένειες των θανόντων από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου ανακοίνωσε το Φιλανθρωπικό Iδρυμα «Στέλιος Χατζηιωάννου». 

Συνολικά 94 άνθρωποι προσήλθαν στα γραφεία του ιδρύματος επί της οδού Ευριπίδου 10 στο κέντρο της Αθήνας και κατέθεσαν αίτηση προκειμένου να πάρουν το ποσό των 5.000 ευρώ, με το ύψος της δωρεάς να ανεβαίνει σε περίπτωση που κάποια οικογένεια έχασε περισσότερα μέλη. 

Για λόγους διαφάνειας, τα ονόματα των δικαιούχων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ιδρύματος www.stelios.org τις επόμενες ημέρες, με εξαίρεση ορισμένους δικαιούχους που ζήτησαν για ειδικούς λόγους να μη δημοσιοποιηθούν τα προσωπικά τους στοιχεία. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις 4 Οκτωβρίου 2018 κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τον ίδιο τον επιχειρηματία, ο οποίος τήρησε στο ακέραιο την υπόσχεσή του για την κατάθεση του ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ως τα τέλη Νοεμβρίου του 2018. 

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου σχολίασε χθες σχετικά: «Σε αυτή την τραγική περίσταση χαίρομαι που ήμασταν σε θέση να προσφέρουμε, τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά, άμεση οικονομική βοήθεια σε όσους τη ζήτησαν. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες των θανόντων. Εύχομαι καλό κουράγιο».