«Favourite» των Αγγλων ο Λάνθιμος

Σάρωσε στα British Independent Film Awards, με δέκα διακρίσεις, και τώρα βάζει πλώρη για… ΟσκαρΑπό τη 
Γιώτα Βαζούρα

Σφαίρα» για τα Οσκαρ πάνε ο Γιώργος Λάνθιμος και η ταινία του «The Favourite», μετά και το σαρωτικό του πέρασμα από τα βρετανικά ανεξάρτητα βραβεία (British Independent Film Awards), όπου απέσπασε 10 τιμητικές διακρίσεις! Τα βραβεία ανέδειξαν μεγάλο νικητή τον Ελληνα κινηματογραφιστή, χαρίζοντας στην εξαιρετική ταινία του 10 από τα συνολικά 13 βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφια. Μεταξύ των βραβείων ήταν κι εκείνα Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου, Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και Β΄ Γυναικείου Ρόλου για τη Ρέιτσελ Βάις.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως νωρίτερα στο Λονδίνο είχε πραγματοποιηθεί απονομή για τις τεχνικές κατηγορίες, στις οποίες επίσης ξεχώρισε η ταινία του Λάνθιμου, κερδίζοντας τα βραβεία Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κομμώσεων και Μακιγιάζ, Κάστινγκ, Κοστουμιών και Φωτογραφίας.

Η υπόθεση

Το φιλμ μάς μεταφέρει στις αρχές του 18ου αιώνα, στην Αγγλία, σε μια ταραχώδη περίοδο, κατά την οποία η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Η εύθραυστη βασίλισσα Αν (Ολίβια Κόλμαν) καταλαμβάνει τον θρόνο και η στενή φίλη της Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Αν. Οταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκεϊλ (Εμα Στόουν), φτάνει στο παλάτι, γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές ρίζες της.

Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της βασίλισσας, ενώ η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να υλοποιήσει όλες τις φιλοδοξίες της.

Στο καστ συναντούμε, εκτός από την Ολίβια Κόλμαν και τη Ρέιτσελ Βάις, την Εμα Στόουν και τον Νίκολας Χουλτ. Να θυμίσουμε πως η «Ευνοούμενη» («The Favourite») του Γιώργου Λάνθιμου είχε τιμηθεί στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας με τον Αργυρό Λέοντα, ενώ η πρωταγωνίστρια Ολίβια Κόλμαν είχε πάρει το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας. Το φιλμ θα βγει στους ελληνικούς κινηματογράφους όχι στις αρχές Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά στις 7 Φεβρουαρίου 2019.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα