Η νίκη που μας διδάσκει

Χαμένες είναι μόνο οι μάχες που δεν δίδονται. Αυτό διδάσκει η νίκη των «κίτρινων γιλέκων» στην αναμέτρησή τους με τον καταρρέοντα Μακρόν. Το κίνημα που δημιουργήθηκε στη Γαλλία εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών, είχε και οικονομικά αιτήματα και εθνικά χαρακτηριστικά.

Ο αναμφίβολα
εθνικός χαρακτήρας του αποτέλεσε και «επιχείρημα» της κυβέρνησης και του συστήματος εξουσίας που στηρίζει τον υπηρέτη του Βερολίνου Μακρόν. Αυτοί που νομίζουν ότι τα ΜΜΕ είναι ισχυρότερα από τους συνειδητοποιημένους πολίτες έσπευσαν να χρεώσουν «ακροδεξιά» ρητορική και χαρακτηριστικά στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», θεωρώντας ότι έτσι θα αποθαρρύνουν τις μάζες από τη στήριξη του αντιφορομπηχτικού και πατριωτικού μετώπου.

Οι Γάλλοι
δεν κάμφθηκαν από τις προπαγάνδες και έδειξαν για τα καλά τα δόντια τους στη φοβισμένη εξουσία, που έσπευσε να αναδιπλωθεί και να δηλώσει ότι αναβάλλεται για ένα εξάμηνο η επιβολή του «πράσινου» φόρου στα καύσιμα. Μπορεί αυτό να είναι μια κίνηση τακτικής, μια αγωνιώδης προσπάθεια του θεαματικά αποτυχημένου Μακρόν να κερδίσει χρόνο, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελεί επιβεβαίωση του ιστορικού νόμου ο οποίος ορίζει ότι το αληθινό αφεντικό σε κάθε χώρα είναι ο λαός. Oταν οι πολλοί αποφασίσουν να εκδηλώσουν με δυναμικό τρόπο τη διαφωνία τους με την ασκούμενη πολιτική, δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορέσει να τους σταματήσει.

Σε κρίσεις
σαν την πρόσφατη περιπτώσεις ηγετών όπως ο Μακρόν, που επιβλήθηκαν στις μάζες από το σύμπλοκο του βαθέος οικονομικού κατεστημένου, ξένων παραγόντων, της εξωνημένης διανόησης και των ενσωματωμένων στο σύστημα ΜΜΕ, δεν μπορούν να αρθρώσουν ούτε μια πειστική λέξη για να κερδίσουν τη λαϊκή υποστήριξη.

Η «δημοκρατία»
είχε επισημάνει από την αρχή της θητείας του Γάλλου προέδρου την πρόδηλη έλλειψη εθνικού οράματος και ικανοτήτων που κρίνονται απαραίτητες για την ανταπόκριση στις ανάγκες του αξιώματός του.

Από
την άλλη, τα «κίτρινα γιλέκα» ως γνήσιες εκφράσεις της ισχύος του λαού επικράτησαν και δείχνουν σε όλους τον δρόμο του αγώνα και των διεκδικήσεων.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα