Βρετανία: Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Μέι για περιφρόνηση

Δύο αλλεπάλληλες σοβαρές ήττες στη Βουλή των Κοινοτήτων υπέστη χθες η κυβέρνηση της ΜέιΣε ψηφοφορία για το κατά πόσο η κυβέρνηση επέδειξε περιφρόνηση απέναντι στο Κοινοβούλιο, οι βουλευτές καταψήφισαν την κυβέρνηση με ψήφους 311 έναντι 293. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το DUP κατηγορούν την κυβέρνηση για περιφρόνηση, επειδή δεν δημοσιοποιήθηκε το κείμενο της νομικής συμβουλής του γενικού εισαγγελέα για τη συμφωνία αποχώρησης.

Αμέσως μετά η κυβέρνηση έχασε και δεύτερη ψηφοφορία, που αφορούσε τροπολογία με την οποία το Κοινοβούλιο θα αποκτούσε διευρυμένες εξουσίες στη διαδικασία του Brexit, αν η συμφωνία στην οποία έχουν καταλήξει Λονδίνο και Βρυξέλλες απορριπτόταν από τους βουλευτές.

Η πρόταση, που εξουδετερώνει την απειλή της πρωθυπουργού ότι σε περίπτωση μη στήριξης της συμφωνίας η Βρετανία θα αποχωρήσει ατάκτως από την Ε.Ε., απορρίφθηκε με 321 ψήφους έναντι 299.

Στο μεταξύ, την αποχώρησή του από το UKIP ανακοίνωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ, αναφέροντας ότι «υπάρχει τεράστιος χώρος για ένα κόμμα του Brexit στη βρετανική πολιτική», αλλά χωρίς να διευκρινίσει αν θα προχωρήσει στην ίδρυσή του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα