Συνταξιούχοι της Εθνικής σε απόγνωση

Διαμαρτυρία για την κατάργηση του επικουρικού βοηθήματος και την κατ' επέκταση συρρίκνωση του εισοδήματός τους πραγματοποίησαν νωρίς χθες το πρωί οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας έξω από το κεντρικό κατάστημά της επί της οδού Σταδίου 38

Σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα εμπόδισαν τους εργαζομένους να εισέλθουν στα γραφεία και με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τον Λογαριασμό Επικουρήσεως Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ)» εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κατάργηση του επικουρικού λογαριασμού τους, που προήλθε, όπως λένε, «αυθαίρετα και καταχρηστικά» από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

«Εχουν να μας καταβάλουν το βοήθημα επικούρησης από το 2017 - είμαστε σε απόγνωση. Αυτό έχει σταματήσει αυθαίρετα, παράνομα και καταχρηστικά» δήλωσε μια διαμαρτυρόμενη συνταξιούχος. Από την πλευρά του, ένας άλλος πρώην εργαζόμενος της τράπεζας τόνισε ότι η οικογένειά του αλλά και των υπολοίπων αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. «Μέχρι σήμερα έχουμε 45 νεκρούς συναδέλφους. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για τις οικογένειες, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις, είμαστε εξαρτημένοι από την Εθνική Τράπεζα».