Μάικ Πομπέο: «Ο πρόεδρος Τραμπ οικοδομεί μια Νέα Παγκόσμια Τάξη»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο (φωτό), ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ, μιλώντας σε διπλωμάτες υποστήριξε πως ο πρόεδρος Τραμπ οικοδομεί μια Νέα Παγκόσμια Τάξη, η οποία υποστηρίζεται από την αμερικανική ηγεσία και τη δημοκρατία «Σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις της σπουδαίας δημοκρατίας μας, καλούμε τα αξιότιμα έθνη να οικοδομήσουν μια νέα φιλελεύθερη Παγκόσμια Τάξη, που θα αποτρέπει τον πόλεμο και θα επιτυγχάνει μεγαλύτερη ευημερία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πομπέο, συμπληρώνοντας:

«Υπό τον πρόεδρο Τραμπ δεν εγκαταλείπουμε την παγκόσμια ηγεσία ή τους φίλους μας στο διεθνές σύστημα». Ο Πομπέο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κατηγόρησε το Ιράν και την Κίνα απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι η Ουάσινγκτον ενεργεί μονομερώς.

«Ακόμη και οι Ευρωπαίοι φίλοι μας κάποιες φορές λένε ότι δεν ενεργούμε προς τα συμφέροντα του ελεύθερου κόσμου. Αυτό είναι απολύτως εσφαλμένο» τόνισε ο Πομπέο, ο οποίος νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα