ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΥΡΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

Ο ανθός της ελληνικής νεολαίας μαχόταν υπέρ της Μακεδονίας και το ΚΚΕ προσπάθησε πάλι να ματαιώσει τον αγώνα τουΑπό τον
Γιάννη Χ. Κουριαννίδη

Oι κομμουνισταί είναι υπέρ της ανατροπής μόνον όταν την κάνουν οι ίδιοι. Οταν η ανατροπή γίνεται από άλλους, τότε δεν την θέλουν. Δεν είναι οι κομμουνισταί υπέρ της Επαναστάσεως. Είναι υπέρ της δικής τους “Επαναστάσεως”. Γιατί, αν γίνει μια επανάστασις που δεν την ελέγχουν αυτοί, τότε η δική τους απομακρύνεται επ’ αόριστον. Χάνεται στα βάθη του μέλλοντος.

Προκειμένου λοιπόν να γίνη μία επανάστασις μη ελεγχόμενη από αυτούς, προτιμούν να μείνει το κατεστημένο. Και μάλιστα όσο πιο διάτρητο, φθαρμένο, ετοιμόρροπο είναι αυτό το κατεστημένο, τόσο πιο πολύ το στηρίζουν. Γιατί έτσι τρέφουν την Ελπίδα ότι θα μπορέσουν να το ανατρέψουν αυτοί». Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από το βιβλίο του Γεωργίου Γεωργαλά με τίτλο «Η κρίσις της καταναλωτικής κοινωνίας» (εκδ. ΒΙΠΕΡ, σελ. 115).

Την αδιάψευστη αλήθεια των λόγων του τη ζήσαμε όλοι πριν από λίγα χρόνια, όταν τα τάγματα εφόδου του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ επετέθησαν εναντίον των αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν κατά των Μνημονίων και της εξαθλίωσης της ζωής τους στην πλατεία Συντάγματος, όταν υπήρξε κάποια στιγμή υπόνοια ότι ίσως επιχειρούσαν να εισέλθουν στον χώρο της Βουλής!

Τη βρομοδουλειά με τους δεκάδες τραυματίες δεν την έκαναν οι πραιτοριανοί της ΕΛ.ΑΣ., αλλά οι κρυφοί υποστηρικτές του «διάτρητου, φθαρμένου και ετοιμόρροπου κατεστημένου», που, αφού δεν μπορούσαν εκείνη τη στιγμή να το ανατρέψουν, επέλεξαν να το στηρίξουν, περιμένοντας μελλοντικά την κατάλληλη ευκαιρία γι’ αυτό.
Το ζήσαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή τις αυθόρμητες και συγκινητικές πρωτοβουλίες των μαθητών γυμνασίων και λυκείων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, σε Ελλάδα και Κύπρο. Χωρίς ντροπή, η ΚΝΕ κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα προκηρύξεις, στις οποίες αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «“Η Μακεδονία είναι ελληνική” σημαίνει πόλεμος! Σημαίνει εισβολή του ελληνικού στρατού στα Σκόπια, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία! Αυτό θέλουν οι φασίστες. Εξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας», ενώ παράλληλα επιχειρείται ταύτιση των μαθητικών κινητοποιήσεων με χρυσαυγίτικους κύκλους, γράφοντας: «Οι δολοφόνοι του Φύσσα έχουν το θράσος να καλούν και σε πορείες μαθητών»!

Η αντίδραση αυτή του ΚΚΕ ήταν απολύτως αναμενόμενη, αν λάβουμε υπ’ όψιν το παραπάνω απόσπασμα του Γ. Γεωργαλά, ενός ανθρώπου που πέρασε για χρόνια από τις τάξεις του εν λόγω κόμματος και, ως ελεύθερο πνεύμα που ήταν, διαχώρισε εγκαίρως τη θέση του, αποχωρώντας από αυτό όταν διαπίστωσε την αντιδημοκρατικότητα ιδεών και πρακτικών που το χαρακτήριζε. Είναι φανερό για τους γνώστες της κοινωνικής μηχανικής ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό το να προκαλέσεις διαρροές μέσα από ένα κλειστό κύκλωμα από το να προσπαθήσεις να το διαρρήξεις. Eτσι, με την πρακτική τους αυτή οι κομμουνιστές προσπάθησαν να διασπάσουν το μαθητικό κίνημα, δημιουργώντας ψευδοενοχές σε κάποια μέλη του. Τα έμπειρα στελέχη του ΚΚΕ διέβλεψαν στη δυναμική η οποία αναπτύχθηκε στο μαθητικό κίνημα υπεράσπισης της Μακεδονίας τη σπίθα που μπορεί να βάλει μπουρλότο στο οικοδόμημα ποδηγέτησής του, που στήνουν εδώ και δεκαετίες είτε με κομματικές είτε με μετωπικές οργανώσεις τους.

Για να αντιμετωπίσουν αυτή τη δυσμενή γι’ αυτούς εξέλιξη, δεν διστάζουν για άλλη μία φορά να διαχειριστούν το σκοπιανό ζήτημα με πρακτικές που υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της εθνικής μειοδοσίας.
Η συνωμοσία κατά της Μακεδονίας μας, δυστυχώς, δεν θα είχε σοβαρά αποτελέσματα, αν δεν υπήρχαν οι πρόθυμοι εγχώριοι υποστηρικτές της, που βρίσκουν εύφορο έδαφος στις διεθνιστικές αντιλήψεις του πολιτικού σκηνικού είτε με αριστερό είτε με νεοφιλελεύθερο πρόσημο. Ευτυχώς, ο ανθός της ελληνικής νεολαίας στάθηκε εμπόδιο στα σχέδιά τους, παίρνοντας τον αγώνα στα χέρια του, γι’ αυτό και αξίζει τον απόλυτο σεβασμό μας.

*Διευθυντής περιοδικού «Ενδοχώρα»,
[email protected]

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα