Ελληνικό χρώμα στην 9η Σύνοδο του Βοσπόρου

Αρωμα Ελλάδας είχε η 9η Σύνοδος του Βοσπόρου που συγκλήθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών δρ Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος (ο οποίος βραβεύτηκε) υπογράμμισε τις σημαντικές επιχειρηματικές προοπτικές επενδύσεων που παρουσιάζονται, καθώς και τη θετική συμβολή που αυτές μπορεί να έχουν στις διμερείς σχέσεις.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι η επιχειρηματικότητα επιβάλλεται να αποτελέσει στέρεα γέφυρα συνεργασίας, και είναι σημαντικός σύμμαχος για τις πολιτικές δυνάμεις κάθε χώρας στην προσπάθεια για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας.

Ο δρ Αποστολόπουλος υπέδειξε μια σειρά από τομείς στους οποίους η Ελλάδα προσφέρεται για στρατηγικές επενδύσεις αμοιβαίου οφέλους, με υψηλή προστιθέμενη αξία και προοπτική ανάπτυξης με όρους καινοτομίας, εξωστρέφειας και παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας. Παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για συνεργασίες και συνέργειες σε καίριους επιχειρηματικούς κλάδους, στους οποίους οι δύο χώρες έχουν εξειδίκευση και δυναμική εγχώρια επιχειρηματική δράση.

Στην αποστολή συμμετείχε και ο σύμβουλος Στρατηγικής και Εξωτερικών Σχέσεων της ένωσης Παύλος Ευθυμίου. Πέρα από τις παρεμβάσεις στις εργασίες της συνόδου υπήρξε σειρά επαφών επιχειρηματικού χαρακτήρα, με κορυφαίους εκπροσώπους του τουρκικού επιχειρείν και διεθνείς επιχειρηματίες. Ενδεικτικά, ως ιδιαίτερα σημαντικές αξιολογούνται οι επαφές και οι συζητήσεις με την Ενωση των Τουρκικών Επιμελητηρίων, την Ενωση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων καθώς και την Τουρκική Ενωση Εξαγωγέων.