Δεσμεύσεις Κυριάκου για επενδύσεις

Συνέντευξη στους «Financial Times» με υποσχέσεις για μείωση φόρων, ρευστότητα, ανταγωνιστικότητα και μεταρρυθμίσειςΣυνέντευξη με τη μορφή αφιερώματος στον Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξένησαν οι «Financial Times», παρουσιάζοντάς τον ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας και αναδεικνύοντας τη δημοσκοπική διαφορά της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσω της συνέντευξής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα υπέρ των επενδύσεων, εστίασε στην ανάγκη των καθαρών σχέσεων μεταξύ επιχειρηματιών και πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία που δίνει για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο την εκπαίδευση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε χαρακτηριστικά: «Το θέμα δεν είναι μόνο η προσαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής, διότι -αν μη τι άλλο- η δημοσιονομική πολιτική υπήρξε υπερβολικά περιοριστική. Το θέμα είναι επίσης να υπάρχει πραγματική πίστη στην εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε επιπλέον πως με δεδομένο ότι η Ελλάδα ακόμη δεν μπορεί να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές, δεσμεύεται ότι η νέα κυβέρνηση «θα καταστήσει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, θα αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα, θα φέρει αύξηση ξένων επενδύσεων και θα κινητοποιήσει παράλληλα και τις εγχώριες επενδύσεις». Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε ονομαστικά στο Ελληνικό και στις Σκουριές.

Ερωτηθείς για θέματα διαπλοκής και διαφάνειας και απευθυνόμενος στην «ελληνική επιχειρηματική κοινότητα» ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν», ενώ δεσμεύτηκε για μειώσεις φόρων και αποκατάσταση της ρευστότητας, λέγοντας ότι δεν πρέπει να περιμένουν «προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών». Σε ό,τι αφορά την Παιδεία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που παρουσίασε πρόσφατα, τονίζοντας: «Δεν μπορούμε να επιτύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αν δεν επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιό μας».

EΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ο κίνδυνος της διπλής ομηρίας

Η συνέντευξη Μητσοτάκη και τα επίμαχα σημεία της περί διαπλοκής, που κόπηκαν στο δελτίο Τύπου του κόμματος, δείχνουν από τώρα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. αν και εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Τις προεκλογικές «φιλίες», τις δεσμεύσεις και τα εσωκομματικά μέτωπα θα τα βρει μπροστά του.
Από τη μια η υποστήριξη Μαρινάκη μέσω των media που διαθέτει θα έχει το τίμημά της. Πάντα τα πάσης φύσεως συμφέροντα απαιτούν υποταγή και ανταπόδοση των «υπηρεσιών».

Από την άλλη το εσωτερικό μέτωπο Σαμαρά (που εκφράζεται κυρίως από τον Αδωνι) θα διεκδικήσει το μερίδιο της εξουσίας που θεωρεί ότι του αναλογεί. Αρα ο κύριος Μητσοτάκης θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της διπλής ομηρίας! Θέλει άραγε να γίνει πρωθυπουργός με δεμένα χέρια; Μάλλον όχι. Oμως αυτό θα συμβεί αν δεν πάρει από τώρα τις σωστές… αποστάσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα