Συνταγματική αναθεώρηση: Αγρια κόντρα στη Βουλή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στο περίφημο άρθρο 16 και στην ίδρυση ή μη ιδιωτικών πανεπιστημίων μεταφέρθηκε η πολιτική κόντρα στη Βουλή, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά μετ’ επιτάσεως την αναθεώρηση του άρθρου και την κυβέρνηση να μην οπισθοχωρεί Κατά τη σχετική συνεδρίαση της διακομματικής Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων τάχθηκαν Ν.Δ., ΔΗ.ΣΥ., Ποτάμι και Κεντρώοι, ενώ κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Χ.Α.

Η ελευθερία σκέψης, παραγωγής και μετάδοσης γνώσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο στο δημόσιο πανεπιστήμιο, υποστήριξε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, πρόεδρος της επιτροπής, εκφράζοντας την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ότι το «ξεπούλημα» της δημόσιας εκπαίδευσης δεν είναι η λύση στα όποια προβλήματα. Από την άλλη, ο Αδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ζει σε ουτοπικό κόσμο, υποστηρίζοντας πως «τα παιδιά φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό». Σημείωσε δε ότι δεν λειτουργεί το πανεπιστημιακό άσυλο γιατί οι δυνάμεις της Ακρας Αριστεράς ελέγχουν τα πανεπιστήμια και κατέληξε ότι θα ήταν υπέρ να είναι και η Παιδεία εμπορεύσιμο προϊόν, όπως είναι η Υγεία, αρκεί να τηρείται ότι για τον σκοπό του κέρδους δεν θα υποβαθμίζεται ο σκοπός.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κωστής Χατζηδάκης, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «καταδικάζει εμμονικά τα Ελληνόπουλα να φεύγουν στο εξωτερικό». Οσο για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, υποστήριξε πως στο άρθρο 16 κρίνεται συνολικά η τύχη της συνταγματικής αναθεώρησης. Δήλωσε επί της ουσίας πως, αν η παρούσα Βουλή δεν αποφασίσει αναθεώρηση του επίμαχου άρθρου, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμπεριλάβει στην πρότασή του, τότε είναι πολύ πιθανό η επόμενη Βουλή, με μια άλλη κυβέρνηση, να αποφασίσει να θυσιάσει όλη την αναθεώρηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα