Ανακοινώσεις Τσίπρα για μεταφορικό ισοδύναμο και επιδότηση καυσίμων

Ο λαός εμπιστεύτηκε άλλους… καπεταναίους για να βγάλουν το καράβι από την κρίση και όχι εκείνους που το έριξαν στη φουρτούνα……σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός από την ακριτική Κάλυμνο, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, την ίδρυση της οποίας είχε εξαγγείλει πέρυσι…

Ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε στο γνωστό μεταμνημονιακό αφήγημα, μοιράζοντας υποσχέσεις για σκληρή δουλειά στο μέλλον με σκοπό τη σταδιακή βελτίωση της ζωής των πολιτών. «Δεσμεύτηκα και για μια νέα μέρα που ξημερώνει για τον τόπο μας» σημείωσε, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση εργάζεται ακατάπαυστα «για να μπουν γερά θεμέλια».
Παρουσίασε, μάλιστα, το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νησιωτική πολιτική, το οποίο δεν έχει στο επίκεντρο μόνο τον τουρισμό, αλλά και την έμπρακτη στήριξη των νησιών, όπως διεμήνυσε. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους θα εφαρμοστεί σε όλα τα νησιά το μεταφορικό ισοδύναμο και πιλοτικά θα επιδοτηθούν καύσιμα σε μικρά και απομονωμένα νησιά. Οπως διευκρίνισε, η επιδότηση θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ύψους 500.000.000 ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στους νησιώτες, που δίνουν τη μάχη της δικής τους καθημερινότητας, όπως είπε. Για τη δε Κάλυμνο, ενημέρωσε ότι μέσα σε λίγους μήνες έχουν γραφτεί στην πλατφόρμα του μεταφορικού ισοδυνάμου περίπου 5.000 κάτοικοι και 139 επιχειρήσεις. Μαζί με τον πρωθυπουργό στην Κάλυμνο βρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουβέλης και Σαντορινιός αντιστοίχως, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και πλήθος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα