Στην αντεπίθεση ο Ριχάρδος

Ζητάει την άμεση αποφυλάκισή του και την επιστροφή όλων των κατασχεθέντων!

Στην αντεπίθεση περνούν ο προφυλακισμένος στις Φυλακές Ναυπλίου πρωταγωνιστής της υπόθεσης λαθρεμπορίας χρυσού Ριχάρδος Μυλωνάς και οι προσωρινά κρατούμενοι συγκατηγορούμενοί του, κάνοντας λόγο για «κατάρρευση» του κατηγορητηρίου σε βάρος τους.

Με μπαράζ προσφυγών στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς οι κατηγορούμενοι ζητούν την άμεση αποφυλάκισή τους, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στις αστυνομικές Αρχές για «σκόπιμη προχειρότητα». Μάλιστα, στην προσφυγή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο ο 51χρονος «βασιλιάς του χρυσού» κατηγορεί ευθέως το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου που διενήργησε την προανάκριση, ενώ ζητεί να του επιστραφούν οι κατασχεθείσες πλάκες χρυσού. 

Στη δεκασέλιδη αίτησή του ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι η υπόθεση «συνίσταται σε ένα σενάριο που δημιουργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου» και επισημαίνει πως «εντελώς παράνομα κατασχέθηκαν οι πλάκες χρυσού και ασημιού που βρίσκονταν στο κεντρικό μου κατάστημα επί της οδού Πατησίων 32 εντός ειδικών κιβωτίων εξαγωγής, καθόσον δεν αποτελούν λαθρεμπόρευμα».

Αιτήματα

Την ίδια ώρα υποστηρίζει ότι πρέπει να βγει από τη φυλακή για να στηρίξει τα πέντε παιδιά του, αλλά και την επιχείρησή του, που έχει υποστεί μεγάλη ζημία από την αρνητική δημοσιότητα.

«Δυστυχώς, η τεράστια αρνητική δημοσιότητα που έχω υποστεί αυτές τις ημέρες μετά τη σύλληψή μου έχει σοβαρές επιπτώσεις στα καταστήματά μου με την ουσιαστική παύση προσέλευσης πελατών, αφού επλήγη η αξιοπιστία και η εντιμότητά μου έναντι του κοινού» αναφέρει και προσθέτει: «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κλείσουν τα καταστήματα, να απολυθεί το προσωπικό και να βρεθούν 100 οικογένειες στον δρόμο». Την ίδια ώρα και η στενή συνεργάτιδα του ενεχυροδανειστή και μητέρα δύο παιδιών στην προσφυγή της κάνει λόγο για άδικη προφυλάκιση.

Θέση στην υπόθεση πήρε και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με non paper, στο οποίο αναφέρει ότι από την αρχή ως το τέλος την επιχείρηση για τη σύλληψη συνολικά 63 ατόμων την επόπτευαν αρμόδιοι εισαγγελείς. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως οι πλάκες χρυσού που φυγαδεύονταν στην Τουρκία δεν περνούσαν από το Τελωνείο, όπως ορίζει η νομοθεσία, αλλά ήταν κρυμμένες μέσα σε ασυνόδευτα δέματα που μεταφέρονταν με τουριστικά λεωφορεία. Επιπλέον, κάθε νόμιμη πλάκα χρυσού που εξάγεται στην Τουρκία, με την οποία υπάρχει τελωνειακή σύνδεση, πρέπει να φέρει την απαραίτητη σφραγίδα. Επίσης, θα πρέπει να έχει λιωθεί σε νόμιμο χυτήριο και να συνοδεύεται από τα απαραίτητα παραστατικά.

Σκληρή γλώσσα (αλλά και... επιβεβαίωση του Μαξίμου) από τον Ν. Παναγιωτόπουλο

Μία μέρα μετά τις κυβερνητικές βολές κατά της Ν.Δ. για την υπόθεση Ριχάρδου (την κατηγόρησε ότι δουλεύει και για λογαριασμό των συνηγόρων υπεράσπισης κλεπταποδόχων χρυσού) και τη διάψευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει σχολιάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Ν. Παναγιωτόπουλος (φωτό) επί της ουσίας ήρθε να επιβεβαιώσει το Μέγαρο Μαξίμου. «Είναι προφανής πατάτα, μεγάλη γκάφα των Αρχών και ακόμα μεγαλύτερη του πρωθυπουργού, ο οποίος, γεμάτος χαρά και καμάρι, ανήγγειλε ότι η κυβέρνησή του έπιασε τον Ριχάρδο και όλους αυτούς.

Αναρωτιέμαι πώς νιώθει τώρα που στην ουσία πήρε θέση και σε μία ανοιχτή υπόθεση στη Δικαιοσύνη, παραβιάζοντας και το τεκμήριο αθωότητας που ισχύει σε αυτές τις διαδικασίες, αν δεν αποδειχθείς ένοχος, τότε τεκμαίρεσαι αθώος» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, προσθέτοντας: «Γι' αυτή την κυβέρνηση μάλλον ισχύει το αντίθετο.

Οποιος διώκεται ποινικά είναι ένοχος, τα δικαστήρια, οι ανακρίσεις και όλες αυτές οι διαδικασίες είναι προφανώς περιττά πράγματα, αυτό άλλωστε μας λέει και το δόγμα Πολάκη βάσει του οποίου φαίνεται κινείται και ο κ. Τσίπρας. Πώς αισθάνονται τώρα;» Και συνέχισε: «Εγώ δεν λέω ότι δεν τρέχει τίποτα σε αυτή την υπόθεση, αλλά με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής έχει διαπραχθεί μία μεγάλη γκάφα και γι' αυτό η ανακρίτρια σε δεύτερο χρόνο ενεργοποίησε τον σχετικό κανόνα της ποινικής δικονομίας και τους έβγαλε».
Η όλη υπόθεση, είπε ο τομεάρχης της Ν.Δ. «θα ήταν για γέλια, αλλά δυστυχώς είναι πολύ σοβαρή και ανησυχητική... Κάποιες φορές, κ. Τσίπρα, η σιωπή είναι χρυσός».