«Εφυγε» ο ιστορικός εκδότης Σπ. Δούκας

Είχε την εφημερίδα «Πελοπόννησος»Φτωχότερος είναι από προχθές ο κόσμος της εγχώριας δημοσιογραφίας μετά τον αιφνίδιο θάνατο του 90χρονου Σπύρου Δούκα (φωτό), εκδότη της ημερήσιας εφημερίδας «Πελοπόννησος» της Πάτρας και ενός από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων.

Ο εκλιπών και η σύζυγός του Νανά ανέλαβαν από το 1986 έως το 2011 την έκδοση της ιστορικής και μακροβιότερης εφημερίδας της Πάτρας, ενώ στη μνήμη της κόρης τους, η οποία πέθανε σε ηλικία 35 ετών, ίδρυσαν το 2000 το Ιδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» με κύριο σκοπό τη χορηγία έργων ευποιίας και την προσφορά κοινωφελών υπηρεσιών στην κοινωνία της Πάτρας.

Τη λύπη του για τον θάνατο του ιστορικού εκδότη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Κωνσταντίνο Μάγνη.

«Ο Σπύρος Δούκας σφράγισε την πορεία της “Πελοποννήσου” σε δύσκολα για τον Τύπο χρόνια και με το Ιδρυμα “Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα” προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην αχαϊκή κοινωνία. Στην οικογένειά του αλλά και την οικογένεια της “Πελοποννήσου” που τόσο αγάπησε και ποτέ δεν εγκατέλειψε, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα