Πρώην εργοδότης ξυλοκόπησε διανομέα γιατί αρρώστησε

Χτυπήματα στο κεφάλι και το πρόσωπο με σιδερογροθιά, που είχαν ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καταγγέλλει ότι δέχτηκε διανομέας στη Θεσσαλονίκη από τον πρώην εργοδότη τουΠρόκειται για το δεύτερο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από δύο μήνες, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου.

Οπως ανέφερε ο 36χρονος διανομέας Τάσος Τοπαλίδης, την περασμένη Δευτέρα βρισκόταν στους Αμπελοκήπους, όπου συνάντησε τυχαία το πρώην αφεντικό του.

Ο κ. Τοπαλίδης, πατέρας ενός εννιάχρονου παιδιού, υποστηρίζει ότι εργαζόταν ανασφάλιστος στην επιχείρηση του τελευταίου και πως αφορμή για τον ξυλοδαρμό του ήταν η διακοπή της συνεργασίας του με τον συγκεκριμένο εργοδότη, έπειτα από απειλές που δέχτηκε στις αρχές Οκτωβρίου, όταν τον ενημέρωσε ότι θα απουσίαζε λόγω ασθενείας. Ο πρώην εργοδότης συνελήφθη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, ύστερα από μήνυση του διανομέα, ενώ η υπόθεση θα εκδικαστεί αύριο Παρασκευή.

Μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων βρέθηκαν χθες το πρωί στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλευόταν ο συνάδελφός τους. Υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι πολλοί διανομείς εργάζονται σε καθεστώς τρομοκρατίας.

Οι διανομείς ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για το συγκεκριμένο συμβάν, την άμεση έκδοση της εγκυκλίου για ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, που, όπως λένε, τους έχουν υποσχεθεί από το αρμόδιο υπουργείο, και την εντατικοποίηση των ελέγχων από το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα