Mαταίωσε την αύξηση στα καύσιμα o Μακρόν

Γιγαντώνονται τα «κίτρινα γιλέκα»Το μέτρο της αύξησης της τιμής των καυσίμων από την 1η Ιανουαρίου παίρνει πίσω οριστικά ο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, οι αυξήσεις δεν «παγώνουν» απλά, ματαιώνονται για το 2019. Επίσης, η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει αλλαγές στη φορολογία μεγάλης ακίνητης περιουσίας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μπενζαμέν Γκριβό, την ώρα που γιγαντώνονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την πολιτική του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και ο διεθνής Τύπος κάνει λόγο για μια τεραστίων διαστάσεων κωλοτούμπα.

Φορολόγηση

Η κυβέρνηση έχει αλλάξει κάποιες παραμέτρους του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, περιορίζοντάς τον στις επικερδείς συμφωνίες ιδιοκτησίας και στα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, σε μια κίνηση που οδήγησε στην περαιτέρω κριτική σε βάρος του Μακρόν, ο οποίος χαρακτηρίστηκε «πρόεδρος των πλουσίων», μια και με αυτόν τον τρόπο θα χαλάρωνε η φορολόγηση για πολλούς από τους πλουσιότερους πολίτες της χώρας.

Στο μεταξύ, δεν φαίνεται να λήγει το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Δεκάδες λύκεια χθες λειτούργησαν με προβλήματα ή παρέμειναν αποκλεισμένα, με τους μαθητές να στρέφονται κατά των μεταρρυθμίσεων για το λύκειο και τις εξετάσεις στο τέλος του, καθώς και του νόμου για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Την ίδια ώρα ο Τραμπ δήλωνε πως τα «κίτρινα γιλέκα» και η αναδίπλωση του Μακρόν δικαιώνουν την πολιτική του λέγοντας: «Οι διαδηλωτές στο Παρίσι συμφώνησαν με το συμπέρασμα στο οποίο είχα καταλήξει πριν από δύο χρόνια».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα