Σπίτι στις Βρυξέλλες για την Κεντρ. Μακεδονία!

Η Περιφέρεια εγκαινίασε το γραφείο της στο ευρωπαϊκό κέντρο λήψης αποφάσεωνΑποστολή: 
Φανή Χαρίση

Δεύτερο «σπίτι» απέκτησε, στις Βρυξέλλες, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μηδενίζοντας την απόσταση που χωρίζει τη Θεσσαλονίκη από το ευρωπαϊκό κέντρο λήψης αποφάσεων. Χθες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αρχίζοντας την ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του γραφείου της Περιφέρειας στο «Σπίτι των Πόλεων, Δήμων και Περιφερειών», λέγοντας «Nous sommes ici aussi! Είμαστε και εδώ!», έδωσε το στίγμα της νέας αρχής για την Περιφέρεια και των οφελών που θα έχει για όλους τους φορείς και τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία, όπως είπε, αμφισβητείται πιο έντονα από ποτέ, τονίζοντας: «Εμείς κάνουμε μια απόλυτα συνειδητή επιλογή, μια επιλογή που υπηρετεί τη λύση, στην οποία και προσωπικά πιστεύω, την περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη, όχι τη λιγότερη Ευρώπη».
Αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που έκανε η Περιφέρεια στην Υγεία με 48 παρεμβάσεις, στην εκπαίδευση (52), στις υποδομές, όπως ο νέος ανισόπεδος κόμβος Κ16 στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης και ο νέος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, στον πολιτισμό, όπως το νέο Μουσείο Βεργίνας, και στην προστασία και ανάδειξη του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, αλλά και στα έργα για την ποιότητα και την προστασία της ζωής των πολιτών, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά, η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, καθώς και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, όπως η αξιοποίηση 140.000.000 ευρώ για την επιχειρηματικότητα, την έρευνα και την καινοτομία. «Η δημιουργία του ευρωπαϊκού γραφείου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις Βρυξέλλες είναι μια απόλυτα συνειδητή, στρατηγική επιλογή. Κι αυτό γιατί εδώ λαμβάνονται οι αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον μας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λοιπόν, είναι εδώ για να διεκδικήσει και χρήματα και προγράμματα και δράσεις, αλλά και πολιτικές» είπε χαρακτηριστικά.

Στη σημαντική προσπάθεια της Περιφέρειας να δημιουργήσει το γραφείο στο κέντρο των αποφάσεων, στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε ο επίτροπος για το Μεταναστευτικό Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών κ. Λάμπερτς, ο Μάικλ Σνάιντερ του ΕΚΛ στην Επιτροπή Περιφερειών, οι ευρωβουλευτές κ. Κούλογλου, Κούνεβα, Κεφαλογιάννης, Βόζεμπεργκ, Κύρτσος, Ζαγοράκης, Ανδρουλάκης και Κύρκος, καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Β. Πατουλίδου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα