Οταν ο Γιακουμάτος θα… πυροβολούσε τον Ρωμαίο

Καταλόγισε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης ανικανότητα να περιφρουρήσει τη δημόσια ασφάλεια

«Η οργή είναι σύντομη παραφροσύνη» έλεγε ο Ρωμαίος φιλόσοφος Σενέκας. Είναι πράγματι ένα συναίσθημα ιδιαιτέρως επικίνδυνο, ειδικά αν είσαι πολιτικός και, δη, επιρρεπής σε δημόσια ξεσπάσματα. Πέρασαν 20 χρόνια κι όμως δύσκολα μπορεί να λησμονήσει κανείς τη μέρα που ο «γαλάζιος» Γεράσιμος Γιακουμάτος (φωτό δεξιά), σε μια έξαρση… ηρωισμού, απείλησε πως θα έρθει στη Βουλή και θα πυροβολήσει (!) τον Γιώργο Ρωμαίο (φωτό αριστερά), τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, καταλογίζοντάς του ανικανότητα να περιφρουρήσει τη δημόσια ασφάλεια και αδυναμία να προστατέψει τους πολίτες από ληστείες και κλοπές. 

Είχε προηγηθεί η διάρρηξη του σπιτιού του κ. Γιακουμάτου στα βόρεια προάστια και η κλοπή του 350 κιλών χρηματοκιβωτίου του, με τους δράστες να αφαιρούν χρυσαφικά και ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Σύμφωνα με τα τότε ρεπορτάζ των εφημερίδων, ο… ψυχραιμότατος βουλευτής εισήλθε την επομένη της κλοπής στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών με το περίστροφο υπό μάλης, απειλώντας ότι θα χειροδικήσει εναντίον του υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Είχε προβεί μάλιστα και σε σκληρές δηλώσεις εναντίον του, λέγοντας όλο νόημα ότι «στην Ιαπωνία υπάρχει και το χαρακίρι για τους αποτυχημένους υπουργούς».

Στη συνέχεια κατέθεσε και σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση στον υπουργό, απειλώντας τον και γραπτώς. «Θα σας καταστήσω ηθικό αυτουργό με όλα τα επακόλουθα, πολιτικά, ηθικά και σωματικά» είχε γράψει στην ερώτησή του, καλώντας τον να παραιτηθεί. Στις δε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, είπε πως, αν ο κ. Ρωμαίος δεν προβεί σε ενέργειες για τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης, θα τον πυροβολήσει ακόμη και στη Βουλή!

Ο ίδιος πάντως, λίγες μέρες μετά το ξέσπασμά του «τα γύρισε», δηλώνοντας πως ουδέποτε θέλησε να επιτεθεί στον συνάδελφό του, αλλά ότι σκοπός του ήταν απλώς να περάσει μήνυμα για την έξαρση της εγκληματικότητας. Υποστήριξε δε πως ουδέποτε εμφανίστηκε ωσάν… πιστολέρο στη Βουλή. Μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις, η επίσημη αντίδραση της Ν.Δ. ήταν ότι «όσο ανθρώπινη και αν είναι η πικρία ενός ανθρώπου που πέφτει θύμα διάρρηξης, οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός να μη στείλει λάθος μήνυμα στην κοινωνία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα