Η GOOGLE ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ

Κείνο που με τρώει, κείνο που με σώζει, είναι που δεν έζησα κι εγώ όπως ο Ozzy*Μια διασκέδαση που έλκει λίγους αλλά, αν την είχαν γευτεί όσοι πρέπει, θα γοήτευε τους πάντες: να κοιτάς, να ελέγχεις, να μαντεύεις και να προσπαθείς να ερμηνεύσεις πώς σκέφτονται οι μηχανές. Οι μηχανές είναι αθώες. Αγραφα χαρτιά. Δεν έχουν ενσωματωμένο ούτε το καλό ούτε το κακό – μέχρι να τις τροφοδοτήσεις με δεδομένα μηχανικής πονηριάς και μοχθηρίας ή αυτοματοποιημένης αρετής. Αλλά ακόμα και όταν αποκτούν «χαρακτήρα», υπάρχει σύστημα στον δόλο και στην καλοσύνη της μηχανής, του αλγορίθμου, της ακολουθίας των αντιδράσεων σ’ ένα συγκεκριμένο ερέθισμα. Ο,τι της δώσεις αυτό και θα λάβεις. Ομως πώς εξηγεί η μηχανή το «αυτό» που της δίνεις; Εδώ σε θέλω, κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα.

Προ ημερών έγινε ντόρος με τον Διονύση Σαββόπουλο. Ο Σαββόπουλος είναι ένας σύγχρονος Adam de la Halle (Γάλλος τροβαδούρος, έζησε από το 1237 έως το 1287), αλλά κυρίως για πασοκτζήδες. Σε φωτογραφίες που προκάλεσαν σοκ στον χώρο του έντεχνου, καθώς και σε όλες τις μαντολινάτες της φλαμανδικής πόλεως Υπρ, φαίνεται μια απίστευτη σκηνή: Ο «Νιόνιος», όπως αρέσκονται να τον αποκαλούν οι οπαδοί του (αλλά κι εκείνοι που δεν τον γουστάρουν αλλά ντρέπονται να το πουν), δείχνει έτοιμος να ρίξει σκαμπίλι στα πισινά ευειδούς χορεύτριας. Η επίμαχη φωτογραφία ελήφθη σε κέντρο όπου εμφανίζεται ο καλλιτέχνης και μερικοί εκ των οπαδών του σοκαρίστηκαν. «Μα είναι δυνατόν; Επειτα από τόσα χρόνια στην κουλτούρα, ο Νιόνιος να σφαλιαρίζει πισινούς;»

Η μηχανή αναζήτησης Google δεν σοκαρίστηκε. Αν ψάξεις αποτελέσματα με βάση τη φωτογραφία* θα διαπιστώσεις ότι αυτή τη σκανδαλώδη σκηνή λίγο πριν από το «σλαπ» η Google την ταυτίζει με τη λέξη «ΦΩΣ»: «Φως ονομάζεται η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που ανιχνεύεται από το ανθρώπινο μάτι και που εκλαμβάνεται ως αίσθηση αυτής». Κοντολογίς, έπειτα από τόσα χρόνια εκπομπής νερουλών σοσιαλιστοφανών μουσικονίων, ο Σαββόπουλος βρήκε το φως του!

* Μπορείς να «ανεβάσεις» εικόνα στην Google και να δεις με τι την ταυτίζει το δαιδαλώδες λογισμικό αυτού του θηριώδους υπολογιστικού δικτύου.
* Ozzy Osbourne. Τραγουδιστής των Black Sabbath.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα