«Αυλαία» στην Εξεταστική για την Υγεία

«Οχι» από Ν.Δ., ΔΗ.ΣΥ. και ΚΚΕ. Ενωση Κεντρώων και Ποτάμι δήλωσαν «παρών»Με κόντρες, αντεγκλήσεις, διαφωνίες και επιστολές διαμαρτυρίας γράφτηκε το τελευταίο κεφάλαιο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα κακοδιαχείρισης στον χώρο της Υγείας. 

Η επιτροπή, που ολοκλήρωσε τις εργασίες της έπειτα από ενάμιση και πλέον χρόνο, δεν θα μπορούσε φυσικά να ρίξει αυλαία σε κλίμα ηρεμίας και συναίνεσης… Αλλωστε, όλον αυτόν τον καιρό έψαχναν να βρουν την ομοψυχία με τα… κιάλια. 

Εν μέσω λοιπόν σφοδρών αντιδράσεων, το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, που «δείχνει» τους κ. Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο, Βορίδη, Σαλμά και Λοβέρδο, εγκρίθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ., αλλά και από τον Νίκο Νικολόπουλο, ενώ η Ν.Δ. καταψήφισε. 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν με το περιεχόμενο του πορίσματος, ενώ οι εκπρόσωποι του Ποταμιού και της Ενωσης Κεντρώων ψήφισαν «παρών». Την ίδια ώρα, οι συριζαίοι βουλευτές έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και στους αρχηγούς των κομμάτων για το εξώδικο που έστειλε στον Αντώνη Μπαλωμενάκη ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, ομολογουμένως, βρίσκεται «στα κάγκελα» με τις ευθύνες που του καταλογίζει το πόρισμα. 

Στην επιστολή αυτή οι βουλευτές προσάπτουν στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. ότι επιδιώκει με απειλές ποινικών διώξεων να προσαρμόσει το πόρισμα στο προσωπικό συμφέρον του. Μάλιστα, καταλογίζουν στον κ. Γεωργιάδη, αλλά και στη Ν.Δ. ότι πιθανή στόχευσή τους είναι οι βουλευτές και η Βουλή να εκφράζουν γνώμη ή ψήφο «απειλούμενοι ή εκβιαζόμενοι». 

Η παραπάνω δήλωση εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς, από τους οποίους ζητείται να λάβουν θέση. Σε κάθε περίπτωση, αν και οι τίτλοι τέλους της επιτροπής έπεσαν, το σίριαλ δεν τελειώνει εδώ. Σήμερα, το πόρισμα της πλειοψηφίας μαζί με τις θέσεις των λοιπών πολιτικών κομμάτων που διαφώνησαν παραδίδεται στον κ. Βούτση, προκειμένου να εισαχθεί στην Ολομέλεια. 

Εκεί, σε μια συζήτηση που αναμένεται θυελλώδης, θα παρθούν και οι οριστικές αποφάσεις για την τύχη του πολυσέλιδου πορίσματος, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα σταλεί στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα