Μεταβολή από Ποτάμι, «ζόρια» για τον Τσίπρα!

Αλλάζουν τα δεδομένα για την κυβέρνηση, αν ο Θεοδωράκης πει τελικά «όχι» στην επικύρωσηΖορίζουν τα πράγματα για τον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την επικύρωσή της από την ελληνική Βουλή. Αν και μέχρι τώρα η κυβέρνηση θεωρούσε δεδομένη την υπερψήφισή της από την πλειοψηφία των βουλευτών, παρά το «όχι» των ΑΝ.ΕΛ., οι εξελίξεις καθιστούν αβέβαιη την έκβαση της υπόθεσης.

Βασική παράμετρο στα νέα δεδομένα αποτελεί το Ποτάμι, που, ενώ μέχρι πρότινος θεωρούνταν βέβαιο ότι θα πει «ναι» στη συμφωνία, ύστερα από τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ δείχνει να προβληματίζεται. Χαρακτηριστικές είναι οι χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή Γιώργου Αμυρά: «Σίγουρα θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις στο Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών – θα το θέσω και εγώ, μετά τις δηλώσεις Ζάεφ. Το Ποτάμι βρίσκεται ενώπιον μιας ευθύνης, πρέπει να ξανασκεφτεί τη θέση του απέναντι στη συμφωνία». Το θέμα αναμενόταν να συζητηθεί και στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του Ποταμιού υπό τον κ. Θεοδωράκη και ενώ τα σενάρια περί συνεργασίας Ν.Δ. και Ποταμιού επανέρχονται στο προσκήνιο. 

Μάλιστα, ο κ. Αμυράς φάνηκε θετικός στο ενδεχόμενο ακόμα και προεκλογικής συνεργασίας με την αξιωματική αντιπολίτευση. «Είχα πει ότι το Ποτάμι πρέπει να συνεργαστεί προεκλογικά με τη Ν.Δ., αλλά με χαρτί και με μολύβι» ανέφερε, προσθέτοντας πως όλα είναι ανοιχτά, και μάλιστα όχι εν όψει Μαρτίου, όπως λέγεται, αλλά άμεσα.

Ο κ. Αμυράς πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα ήθελε το κόμμα του να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανεξαρτήτως όποιων μελλοντικών συνεργασιών. «Ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» επεσήμανε, με τις φήμες περί προσχώρησής του στη Ν.Δ. -όπως και του Γρηγόρη Ψαριανού- να εντείνονται.
Την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος υπογράμμισε: «Η δική μου θέση είναι σταθερή – δεν ρίχνω την κυβέρνηση. Και επειδή είναι κομβική η διαφωνία, την ημέρα που ψηφίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών και την υπερψηφίζω, παραδίδω και την έδρα μου».
Αμετακίνητος δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης: «Δεν κάνω ούτε βήμα πίσω στην υπόθεση της Μακεδονίας. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εγκληματική για τη χώρα μας».

Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ μέρους του ΚΙΝ.ΑΛ., δήλωσε ότι «οι πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ για ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε μια συμφωνία για τις συνέπειες της οποίας δεν είχε επίγνωση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα