ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΖΑΕΦ, Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΦΤΑΙΕΙ

Προτού καν η Ελλάδα κυρώσει το deal των Πρεσπών, υπάρχουν κινήσεις σε Φλώρινα και Πέλλα για δημιουργία φροντιστηρίων που θα διδάσκουν «μακεδονικά»Από τον
Σάββα Καλεντερίδη

Τελικά, αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία! Εδώ και μήνες, και προτού υπογραφεί η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγαμε και γράφαμε ότι θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα να αναγνωρίσει την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας και εθνικής ταυτότητας, και ότι κάτι τέτοιο, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ενότητά μας, ακόμα και την ίδια την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Κι αυτό, γιατί με την αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και εθνικής ταυτότητας για τους κατοίκους των Σκοπίων δεν μπορεί η Ελλάδα να αρνηθεί στους Ελληνες πολίτες, που μιλούν ένα αντίστοιχο γλωσσικό ιδίωμα, ότι αυτό είναι «μακεδονική» γλώσσα, ούτε να τους αρνηθεί ότι είναι «εθνικά Μακεδόνες», όπως δεκαετίες τώρα παλεύουν να αναγνωριστούν, χωρίς επιτυχία.

Τώρα, λοιπόν, με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στη Φλώρινα, στην Πέλλα, στην Κοζάνη, στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες, στην Ημαθία και τη Δράμα, σε πρώτη φάση, σε «φροντιστήρια». Σε δεύτερη φάση, όταν θα έχουν αναγνωριστεί ως «μακεδονική μειονότητα» μέσα στην Ελλάδα, θα απαιτήσουν τη διδασκαλία της μητρικής «μακεδονικής» γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση. Αυτά ήταν προφανή πολύ προτού υπογραφεί η συμφωνία και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εκφράσαμε επανειλημμένα και με κάθε δυνατό τρόπο τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις μας στην υπογραφή της. Το τι μας έσυραν και με ποιους χαρακτηρισμούς μάς έλουσαν οι υποστηρικτές της συμφωνίας δεν είναι ανάγκη να τα αναφέρουμε εδώ.

Ομως, γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να υπηρετείς την πατρίδα και να υπερασπίζεσαι τα εθνικά δίκαια και συμφέροντα στη σημερινή Ελλάδα. Γιατί εκείνοι των οποίων τα συμφέροντα αντιστρατεύεσαι είναι ανήθικοι, αμείλικτοι και αναιδέστατοι. Πάμε τώρα στις δηλώσεις που έκανε ο Ζάεφ, απαντώντας σε βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO που ρωτούσαν τι θα γίνει με την υποτιθέμενη «μακεδονική» μειονότητα σε Βουλγαρία και Ελλάδα. Ο… μετριοπαθής Ζόραν Ζάεφ τούς αράδιασε με υπερηφάνεια τα εξής για το τι αλλάζει με τη Συμφωνία των Πρεσπών για τους «Μακεδόνες» στην Ελλάδα: «Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος – και αυτό είναι θαυμάσιο. Ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε για αυτούς εδώ και 27 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς: κάναμε κάτι γι’ αυτούς; Η επίλυση αυτού του προβλήματος, που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας».

Συνεχίζοντας ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε: «Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στη Ελλάδα να μάθουν τη μακεδονική γλώσσα – μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν, ήταν ένα θέμα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη Μακεδονία. Εχουμε μια ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά, να απομακρύνουμε τα σύνορα». Μετά τις δηλώσεις αυτές, ξέσπασε σάλος στην Ελλάδα, λες και ο Ζάεφ είπε κάτι που δεν ήταν γνωστό. Μα, αυτό ακριβώς λέγαμε τόσον καιρό, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών και η αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και εθνικής ταυτότητας θα χρησιμοποιηθούν από τους εν Ελλάδι σλαβοφώνους που επιδιώκουν εδώ και χρόνια την αναγνώριση γλώσσας και ταυτότητας.

Μάλιστα, σε άρθρο μας που δημοσιεύθηκε την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, γράφαμε τα εξής: «Δυστυχώς, στη συμφωνία με τα Σκόπια, που υπογράφει ο Ελληνας πρωθυπουργός την ώρα που διαβάζει ο αναγνώστης αυτές τις γραμμές, η Ελλάδα όχι μόνο δεν πήρε τίποτα, αλλά έδωσε τα πάντα. Τη στιγμή που δεν υπάρχει γεωγραφική Μακεδονία, γλώσσα και ταυτότητα, με την επαίσχυντη αυτή συμφωνία τα αναγνωρίζουμε, αποδυναμώνοντας την εθνική άμυνα και ασφάλεια της Ελλάδας στη Θράκη και δημιουργώντας προϋποθέσεις ακόμα και διαμελισμού της πατρίδας μας. Ιδού οι αποδείξεις.

Καταρχήν, η Ελλάδα, προτού υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία, έπρεπε να αναζητήσει και να βρει την απάντηση στο εξής ερώτημα: γιατί οι Σκοπιανοί και όλοι εκείνοι που βρίσκονται από πίσω τους επιμένουν σε κάτι που και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν τους ανήκει;
Γιατί επιμένουν στο όνομα “Μακεδονία’’, στη μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, τη στιγμή που γνωρίζουν ότι η περιοχή τους δεν είναι Μακεδονία, ότι η γλώσσα τους είναι η βουλγαρική και ότι οι ίδιοι είναι Σλαβοβούλγαροι;

Η απάντηση είναι απλή: γιατί θέλουν να διεκδικήσουν τις περιοχές που διεκδικούσαν στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, στις οποίες κατοικούσαν πληθυσμοί που μιλούσαν την ίδια γλώσσα μαζί τους. Πρόκειται για περιοχές των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών και Δράμας, όπου υπάρχουν χωριά των οποίων οι κάτοικοι μιλούν τη γλώσσα που η ελληνική κυβέρνηση, με την υπογραφή της συμφωνίας, αναγνωρίζει ως “μακεδονική’’…»

Αυτά λέγαμε την ημέρα που υπογραφόταν η κατάπτυστη συμφωνία. Και «πριν αλέκτορα φωνήσαι», δηλαδή πριν καν κυρωθεί από την Ελλάδα η συμφωνία αυτή, έχουν αρχίσει ήδη οι πρωτοβουλίες και οι κινήσεις σε Φλώρινα και Πέλλα για τη δημιουργία φροντιστηρίων «μακεδονικής» γλώσσας, ενώ οι φωνές των ψευτομακεδόνων να αναγνωριστούν ως «εθνικά Μακεδόνες» έχουν αρχίσει να ηχούν πιο γλυκά στα αυτιά όσων μέχρι χθες ούτε ήθελαν να ακούσουν κάτι τέτοιο.

Συνοψίζοντας, κρούουμε άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση και στα κόμματα, και τους καλούμε να αναλογιστούν το μέγεθος της προδοσίας που θα διαπράξουν, αν τελικά φέρουν προς ψήφιση και κύρωση αυτή την κατάπτυστη συμφωνία.

Η λύση δεν είναι ο Νίμιτς, στον οποίο κατέφυγε η ελληνική κυβέρνηση, για να συνετίσει τον Ζάεφ. Οταν κυρωθεί η συμφωνία αυτή από την Ελλάδα, τέτοια προβλήματα θα αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση επί δεκαετίες και αιώνες, αφού δίνουμε τη σφραγίδα της Μακεδονίας σε ένα κράτος το οποίο θα διεκδικεί τη μακεδονική ιστορία και τον πολιτισμό.

Οταν θα έχει γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., τότε δεν θα υπάρχει πλέον κανένας τρόπος να σταματήσουμε την καταστροφή. Ο,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει τώρα, και η λύση του προβλήματος πρέπει να επιδιωχθεί στην εξής βάση: δεν υπάρχουν γεωγραφική Μακεδονία, γλώσσα και εθνότητα. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό γενικότερα, ενώ θα οδηγήσει σε αλλαγή της παγκόσμιας Ιστορίας, αφού οι Σκοπιανοί, ως κράτος με το όνομα «Μακεδονία» που κατοικείται από «Μακεδόνες» οι οποίοι ομιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα, βήμα βήμα θα διεκδικήσουν την «πατρότητα» της μακεδονικής ιστορίας και του πολιτισμού.
Ας αναλογιστούν οι πολιτικοί αν, με την υπογραφή και την ψήφο τους, θέλουν να πάρουν μια θέση στις δέλτους της Ιστορίας ως Λεωνίδες ή ως Εφιάλτες.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα