«Αu revoir», κ. Μακρόν…

Θα τρίζουν πραγματικά τα κόκαλα των ανθρώπων που οραματίστηκαν την Ενωση της Ευρώπης. Μια Ευρώπη, που θα είχε ως πρώτιστο μέλημά της την ευημερία των λαών της και την εφαρμογή πολιτικών που θα έκλειναν την ψαλίδα των ανισοτήτων. Μια Ευρώπη, που οι θεσμοί της θα λειτουργούσαν με βάση τις αρχές και τις αξίες του ουμανισμού και της δημοκρατίας. Οσα βλέπουμε να εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια με τα Μνημόνια ήταν τα πρώτα που προκάλεσαν σοκ στους λαούς και αναβίωσαν εικόνες και συμπεριφορές που τις είχαμε ξεχάσει.

Φαίνεται,
όμως, ότι η «νέα τάξη» εντός της Ε.Ε., συνειδητοποιώντας τι έρχεται, αποφάσισε να εφαρμόσει τα επόμενα βήματά της. Διαπιστώνοντας ότι οι λαοί αφυπνίζονται και οι χώρες έχουν μετατραπεί σε καζάνι που… βράζει, έχει αποφασίσει να συνεχίσει τα σοκ, με κεντρικό στόχο τον απόλυτο έλεγχο των λαών. Πλέον έχει κάνει μετάβαση και από τον οικονομικό έλεγχο προχωρά στον ανθρώπινο έλεγχο, που παραπέμπει ευθέως στον Οργουελ.

Το δόγμα
του σοκ είναι σε απόλυτη εξέλιξη για να καταπνιγεί κάθε φωνή αντίστασης, κάθε φωνή που διαφωνεί στα σχέδια μιας Ευρώπης που θα έχει πλήρως υποταχθεί στις «συμμορίες των λευκών κολάρων» και των ελίτ. Οσα συμβαίνουν στη Γαλλία από τον εκπρόσωπο των δύο παραπάνω είναι εικόνα από το μέλλον της Ευρώπης. Το βίντεο με τους μαθητές «αιχμαλώτους πολέμου» είναι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν ο Μακρόν και τα αφεντικά του σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Οι εικόνες
με τους μαθητές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» και οι οποίοι φαίνεται να είναι στη σειρά, πεσμένοι στα γόνατα και με τα χέρια στο κεφάλι έπειτα από εντολή αστυνομικών, αποτελούν ντροπή για ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο.

Και είναι
θλιβερό η Γαλλία της «ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης» να μετατρέπεται σε Γαλλία βραχίονα του αναχρονισμού – της ισοπέδωσης των ελευθεριών και της κυριαρχίας των ελίτ. Φαίνεται ότι κάποιοι ξέχασαν την πτώση της Βαστίλης και επιχειρούν για άλλη μια φορά να βιάσουν τους λαούς και τη δημοκρατία.

Ο Μανού
, ως άλλη Μαρία Αντουανέτα, ενοχλημένος από την… οχλαγωγία, δείχνει το πραγματικό πρόσωπό του. Δυστυχώς για εκείνον η Ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο σαν φάρσα. Εστω και κακόγουστη. Η «νέα τάξη» δεν έχει καταλάβει ότι εάν συνεχίσει έτσι, θα έχει με μαθηματική ακρίβεια το τέλος της «παλαιάς». Οσους μαθητές κι αν μετατρέψουν σε αιχμαλώτους… πολέμου. Ως τότε, «au revoir», κ. Μακρόν…

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα