Στις 13 Δεκεμβρίου τα αναδρομικά!

Ο Π. Καμμένος με ανάρτησή του στα social media αποκάλυψε πότε θα αποδοθούν στους στρατιωτικούς τα οφειλόμενα χρήματαΣτις 13 Δεκεμβρίου θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στρατιωτικών τα οφειλόμενα αναδρομικά. Αυτό γνωστοποίησε με χθεσινή ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. 

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι τα ποσά που αναλογούν στους ενστόλους θα καταβληθούν έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Η κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ την Τετάρτη προβλέπει πάντως πως θα κατατεθούν έως τις 27 Ιανουαρίου του 2019, αν και ορισμένοι αναφέρουν ότι η εν λόγω ημερομηνία έχει να κάνει με τους υπόλοιπους δικαιούχους των αναδρομικών, πέραν δηλαδή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Πάντως, η ΚΥΑ προβλέπει ρητώς κρατήσεις που μπορεί να φτάσουν έως το 40% (εξαιτίας φόρων και ασφαλιστικών εισφορών), όπως προκύπτει από τα μεικτά και καθαρά ποσά που αναφέρει.

Μια απλή αφαίρεση το αποδεικνύει! Ο Π. Καμμένος πάντως, ανεβάζοντας έναν πίνακα στο twitter, ανέφερε ότι τα αναδρομικά θα φορολογηθούν αυτοτελώς, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση φόρου, σε αντίθεση με όσα ίσχυσαν με τα αναδρομικά που επέστρεψε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, που φορολογήθηκαν κατά 35% πέραν των ασφαλιστικών εισφορών. Τότε μάλιστα το 50% από τον Αύγουστο του 2012 έως και τον Δεκέμβριο του 2014 καταβλήθηκε, όπως αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, σε 36 δόσεις.

«Με τη σημερινή κυβέρνηση: Εφάπαξ καταβολή του δικαιούμενου ποσού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% χωρίς καμία επιπλέον παρακράτηση φόρου. Επιπλέον όφελος για τα στελέχη 15%. Με την προηγούμενη κυβέρνηση: Καταβολή σε 36 μήνες. Αυτοτελής φορολόγηση 20% και επιπλέον παρακράτηση φόρου βάσει της ισχύουσας φορολογικής κλίμακας του έτους που αφορούσαν. Τα συμπεράσματα δικά σας» έγραψε ο κ. Καμμένος.

Πέρασε με… καβγά η μη περικοπή των συντάξεων

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ., με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου για την περικοπή των συντάξεων.

Την αρχή έκανε ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση για τη μη περικοπή των συντάξεων σημείωσε σε έντονο ύφος πως είναι «υποκριτικό να μας λέει το Κίνημα Αλλαγής ότι πρότεινε να μην υπάρξει περικοπή, όταν ο κ. Βενιζέλος έλεγε ότι πρέπει να γίνει η περικοπή για λόγους συνέπειας». Ακαριαία υπήρξε η αντίδραση από τον Γιάννη Κουτσούκο της ΔΗ.ΣΥ., που κατηγόρησε τον υπουργό ότι ψευδώς και συκοφαντικά όχι απλά διαστρέβλωσε τις απόψεις του, αλλά επιχείρησε να σπιλώσει αυτόν και όλον τον πολιτικό μας χώρο.

Στην κόντρα

Ανταποδίδοντας τα πυρά, ο κ. Πετρόπουλος φώναξε: «Οχι σε μένα αυτά! Είσαι αυθάδης! Είναι ντροπή εσείς, που κατασπαράξατε τις συντάξεις, να λέτε εμένα ψεύτη. Θα μιλάς με ευγένεια μαζί μου, εντάξει;» Κάπου εκεί παρενέβη και ο γνωστός θερμόαιμος Βασίλης Κεγκέρογλου, που άρχισε να φωνάζει στον κ. Πετρόπουλο να πάρει πίσω όσα είπε για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με αντεγκλήσεις και καβγάδες… Στο τέλος, ωστόσο, ως εκ θαύματος, σύσσωμη η αντιπολίτευση ενέκρινε την κυβερνητική ρύθμιση για τη μη περικοπή των συντάξεων, παρά τις καταγγελίες για τον «νόμο Κατρούγκαλου», που πρέπει να αλλάξει άρδην, όπως είπαν.
Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη, αφού προηγουμένως το υποστηρίξει από το βήμα και ο Αλέξης Τσίπρας, σε ακόμα μία προεκλογικού τύπου εμφάνιση στη Βουλή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα