Μάθημα… μπουγάτσας στους Βέλγους!

Οι Παντελής, Μάκης και Γιάννης έφτιαξαν ένα καφέ στις Βρυξέλλες με ελληνικούς μεζέδες και τσίπουροΑποστολή στις Βρυξέλλες
Φανή Χαρίση

Την μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, τον φρέντο εσπρέσο, τους μεζέδες και το τσίπουρο μαθαίνει στους κατοίκους των Βρυξελλών μια παρέα Ελλήνων που λειτουργεί ένα μαγαζί, το Capital, σε μια περιοχή όπου βρίσκονται υπάλληλοι και τεχνοκράτες οι οποίοι σπεύδουν από νωρίς το πρωί να απολαύσουν την μπουγάτσα και τον καφέ τους, μέχρι αργά το απόγευμα, για να φάνε τους υπέροχους ελληνικούς μεζέδες, ή το Σάββατο βράδυ για greek party!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ολα ξεκίνησαν όταν ρωτήσαμε πού μπορούμε να πιούμε παγωμένο εσπρέσο, δηλαδή φρέντο εσπρέσο. Ολοι μάς απάντησαν ότι «δεν κάνουν φρέντο στις Βρυξέλλες, εκτός από το Capital, ένα μαγαζί που το έχουν Ελληνες». Στην καρδιά των Βρυξελλών, το μαγαζί του Παντελή Γάτσου, του Μάκη Κομποθανάση και του Γιάννη Ματαλιωτάκη είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα καφέ-εστιατόριο – είναι Ελλάδα. Δίπλα τους, δύο Ελληνες εργαζόμενοι, ο Κωστής Καραθανάσης και ο Απόστολος Σαραντίδης. Πλατιά χαμόγελα και θερμή υποδοχή σε κάθε πελάτη που μπαίνει στο μαγαζί, το οποίο βρίσκεται σε μια περιοχή με υπηρεσίες και εταιρίες οι οποίες λειτουργούν μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Ο Παντελής Γάτσος είναι ο διάσημος της τριάδας, καθώς είναι ο γνωστός Ελληνας DjPanteli για τους κατοίκους των Βρυξελλών. Με καταγωγή από τον Αγιο Αθανάσιο Εδεσσας, γεννήθηκε στις Βρυξέλλες. «Οι γονείς μου είχαν έρθει στις Βρυξέλλες για έξι μήνες και έμειναν για πάντα» λέει χαμογελώντας. Παντρεμένος με δύο παιδιά, ασχολήθηκε με τη μουσική ως dj και αποφάσισε με τους δύο φίλους του να κάνει το επόμενο βήμα: ένα μαγαζί με καλό καφέ, ελληνικό πρωινό, φαγητό και μουσική μέχρι πρωίας, αλλά χωρίς να ενοχλεί τους γείτονες.
«Αυτή η περιοχή είναι ιδανική. Τα Σάββατα, που γίνονται τα πάρτι, δεν ενοχλούμε κανέναν, καθώς δεν έχει κατοικίες, παρά μόνο άδεια γραφεία» είπε ο κ. Γάτσος.

Το μαγαζί το άνοιξαν στις 26 Μαρτίου και μέχρι σήμερα κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω. Ο κ. Γάτσος, που επισκέπτεται την Ελλάδα για διακοπές, εξομολογείται ότι «φυσικά το όνειρό μου είναι να έρθω μόνιμα στη χώρα μου», ενώ θεωρεί ότι η κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα των Βρυξελλών, καθώς «οι φόροι για τους επαγγελματίες, αλλά και τους εργαζομένους είναι πλέον δυσβάσταχτοι».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα